Ο Δήμος βράβευσε δυο συμπολίτισσές μας, την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, σε εκδήλωσή του

Σε μία λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση ο δήμος μας τίμησε εχθές 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο ΜΕΓΑΡΟ “ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ”.

Λόγω του δυστυχήματος των αμαξοστοιχιών που συνεχίζει να “σκεπάζει” τα πάντα άλλαξε το πρόγραμμα που αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο γυναίκες από τον δήμαρχο κ. Μίχο, που η κάθε μία από αυτές συμβάλει από τον τομέα της, στην αναβάθμιση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Η πρώτη η Φωτεινή Σταρατζή εργαζόμενη στο δήμο, η οποία προ ημερών αντιλήφθηκε   πυρκαγιά σε κατοικία στην οδό Ιεράπετρας και ειδοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Άμεσο Δράση έσωσε ηλικιωμένο ζευγάρι από το να τραυματιστεί ή να του συμβεί κάτι σοβαρότερο και η δεύτερη η Μαρία Κυραρίνη συμπολίτισσά μας η οποία είναι διακεκριμένη καθηγήτρια  στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρας (Santa Clara University) στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλεξάνδρα Φέγγη η οποία είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης κάνοντας λόγο για τα νοήματα της Ημέρας και την αξία να θυμόμαστε τις πρώτες γυναίκες που προσπάθησαν για ένα καλύτερο μέλλον δικό τους και της κοινωνίας μας γενικότερα.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Νάνσυ Σιακωτού και Θεοδώρα Μαρσώνη έκαναν αναφορά σε Ελληνίδες  γυναίκες του περασμένου και ακόμα παλαιότερων αιώνων που με τις πρωτοβουλίες, τη στάση και τους αγώνες τους διεκδίκησαν ζητήματα που η τότε κοινωνία δεν τους επέτρεπε να βιώνουν και να απολαμβάνουν.