Τετάρτη 8 Μαρτίου: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, σιδηρόδρομο

Αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Εκτός απροόπτου, αναμένεται να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Μεταξύ 11:00 – 17:00 αναμένεται να κινηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν πως συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, ωστόσο τα μέσα θα κινηθούν μεταξύ 11:00 – 17:00 προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των διαδηλωτών στην συγκέντρωση του Συντάγματος στις 13:00.

Μέχρι την ίδια μέρα τουλάχιστον αναμένεται να συνεχιστεί η απεργία διαρκείας στο σιδηρόδρομο. Έτσι, δεν θα κινηθεί ο Προαστιακός της Αθήνας και τα υπόλοιπα τρένα της Hellenic Train.

Προς το παρόν αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα.

Σημειώνεται ότι με σημερινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας για τις προσφυγές κατά της πραγματοποίησης στάσεων εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, επιλέγοντας τη δικαστική οδό αντί για να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων.

athenstransport.com