Παρκαρισμένα οχήματα σε στροφές, ταλαιπωρούν οδηγούς λεωφορείων στην εκτέλεση των δρομολογίων τους

Ολιγόλεπτη καθυστέρηση παρατηρήθηκε στη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Παπαδιαμάντη, όταν το λεωφορείο της γραμμής δεν μπορούσε να στρίψει, εχθές το απόγευμα, για την εκτέλεση του δρομολογίου του, επειδή διάφορα οχήματα ήταν παρκαρισμένα κοντά στη συμβολή των δρόμων και το μεγάλο όχημα δεν είχε χώρο για να πάρει με ασφάλεια την στροφή.

Μετά από μανούβρες στην απότομη αυτή στροφή και την μετακίνηση παρκαρισμένου οχήματος το λεωφορείο έστριψε, ενώ πίσω από αυτό είχε σχηματιστεί ουρά από άλλα οχήματα στην ανηφόρα της οδού Αθανασίου Διάκου.

Τέτοιες δυσκολίες στην εκτέλεση των δρομολογίων τους συναντούν οι οδηγοί των λεωφορείων στην Ελ. Βενιζέλου και Κρήτης, στην στροφή Ηρακλείου και Βουτένης, στην στροφή Χανίων και Ηρακλείου και σε ορισμένα ακόμα σημεία, από την άναρχη στάθμευση άλλων οχημάτων…

Παλαιότερα είχαμε προτείνει τη δρομολόγηση 8μετρων λεωφορείων αντί των 12μέτρων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μας, για μεγαλύτερη ευελιξία αυτών, με την προϋπόθεση συχνότερων δρομολογίων.

Έμπειρος οδηγός στις αστικές συγκοινωνίες, σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, υποστηρίζει πως το σημαντικό είναι να μην υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα στις στροφές…