Σύγκρουση Ι.Χ. με ΤΑΧΙ – Σύμφωνα με δημοσίευμα, το ΤΑΧΙ παραβίασε πινακίδα STOP, που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όμως!!!

Σύγκρουση Ι.Χ. οχήματος με ΤΑΧΙ σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί 26 Φεβρουαρίου, στη συμβολή των οδών Π. Π. Γερμανού και Καβάλας, όταν το επαγγελματικό όχημα από την οδό Καβάλας εισήλθε στην Π. Π. Γερμανού και συγκρούσθηκε με το Ι.Χ. που ανέβαινε τον κεντρικό δρόμο.

Ο οδηγός του ΤΑΧΙ επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, σχετικά με δημοσίευμα που υπήρξε στην εφημερίδα “Δικαιοσύνη” η οποία στο ρεπορτάζ της για το συμβάν αναφέρει πως το ΤΑΧΙ παραβίασε πινακίδα STOP.

Τέτοια πινακίδα όμως ΔΕΝ υπάρχει σε καμία από τις δύο πλευρές της οδού Καβάλας, μας είπε και φυσικά δεν την παραβίασε αφού δεν υφίσταται και μας έστειλε και σχετικές φωτογραφίες!!!

Παλαιότερα ανάλογο συμβάν είχε υπάρξει στην συμβολή των οδών Καβάλας και Μήλου, όταν πάλι δεν υπήρχε πινακίδα STOP που έπρεπε να υπάρχει και αυτό ήταν ευθύνη του δήμου, ο οποίος εκ των υστέρων αναγκάστηκε να τοποθετήσει.

Ο οδηγός του ΤΑΧΙ μας πληροφόρησε πως θα απευθυνθεί στο δήμο, όπου υπάρχει κατάσταση των σημείων που πρέπει να υπάρχουν πινακίδες STOP για να ενημερωθεί αν έπρεπε να υπάρχει στην οδό Καβάλας ανάλογη πινακίδα και στη συνεχεία θα πράξει τα δέοντα.

Η συγκεκριμένη σύγκρουση οχημάτων, όπως και άλλες που έχουν συμβεί εξ  αιτίας και της κακής οδικής σήμανσης στους δρόμους, έρχεται να δικαιώσει τα επανειλημμένα δημοσιεύματα μας που αφορούν αυτό το ζήτημα και να προσγειώσει ανώμαλα όσους με σχόλια τους μας αντιστρατεύονται κάθε φορά που κάνουμε τέτοιες αναφορές.

Υπενθυμίζουμε πως σε άλλη περίπτωση που αφορούσε ανάρτηση για την οδό Παπαδιαμάντη, κάποιος σχολίασε πως όταν δεν υπάρχει πινακίδα STOP, προτεραιότητα έχει το όχημα που κινείται δεξιά (σωστά).

Ας μας εξηγήσει εκείνος ο σχολιαστής στη συγκεκριμένη περίπτωση ποιος έχει προτεραιότητα, το ΤΑΧΙ ή το Ι.Χ.;;;

Για να μην καλούνται λοιπόν να λύνουν γρίφους οι συμπολίτες μας οδηγοί και να διακινδυνεύουν ακόμα και τις ζωές τους, μήπως ο δήμος θα έπρεπε να τοποθετήσει πινακίδες STOP και άλλες για την ασφάλεια πεζών και οδηγών;;;

Γιατί εδώ δεν μιλάμε για ένα δένδρο που ξεράθηκε, ούτε για ένα ακάλυπτο φρεάτιο.

Μιλάμε για θέμα σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων.

Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό στο δήμο, τόσο ασφαλέστερες θα είναι οι μετακινήσεις πεζών και οχημάτων στους δρόμους της πόλης μας.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” (η υπογράμμιση δική μας)