“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: “Πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας”

                            

ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Αγ. Βαρβάρα 24-2-2023

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Λάμπρος Μίχος, όχι μόνο δεν είχε το σθένος να τοποθετηθεί για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη διασταύρωση Χίου – Σωκράτους, αλλά, τρεις μέρες μετά, φρόντισε να δοθεί απάντηση στις «κραυγές αγωνίας» των συμπολιτών μας από την εφημερίδα – κατ’ ευφημισμόν «Δικαιοσύνη Σήμερα» που απηχεί τις απόψεις της παράταξης του.

Απ’ ότι φαίνεται ο ανώνυμος συντάκτης του δημοσιεύματος μάλλον τελούσε υπό σύγχυση όσο έγραφε το μανιφέστο του. Και αυτό διότι, από τη μία μιλάει για εμπάθεια, ανοησία, γελοιότητα, και «κραυγές απόγνωσης» μιας μερίδας συμπολιτών μας οι οποίοι απευθύνουν έκκληση για την αύξηση βίαιων περιστατικών και από την άλλη σπεύδει να παραδεχθεί ότι το συμβάν που σημειώθηκε τη Δευτέρα είναι σοβαρό.

Η απάντηση μας προς τον ανώνυμο εκπρόσωπο της παράταξης Μίχου είναι η εξής:  Εμπαθείς δεν ήμασταν, δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε. Άλλωστε άλλοι ήταν εκείνοι που προς άγραν ψήφων έταζαν ότι θα λύσουν μονομιάς το πρόβλημα της εγκληματικότητας και σήμερα διαψεύδονται παταγωδώς.

Ο συντάκτης που κρύβεται πίσω από τον μανδύα της ανωνυμίας φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει όσους είπαν τα πράγματα με το όνομά τους προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι επιτίθενται στη δημοτική αρχή. Από πότε η κριτική και η κραυγή απόγνωσης είναι επίθεση στην παράταξη του κ. Μίχου; Είναι ή δεν είναι υπεύθυνος για την ομαλή καθημερινότητα της πόλης ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή;

Ο ανώνυμος συντάκτης προσπαθεί να εκθειάσει τις δήθεν προσπάθειες της δημοτικής αρχής κάνοντας λόγο για συσκέψεις στο δημαρχείο, για περιπολίες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ, και για φωτισμό σκοτεινών γωνιών της πόλης, αλλά παραβλέπει την δράση των αντικοινωνικών, παραβατικών και εγκληματικών στοιχείων.

Οι συμπολίτες μας ας γνωρίζουν ότι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε «σερίφηδες», ούτε ήμασταν εμείς που μιλήσαμε για «άγρυπνους φρουρούς» της πόλης που νυχθημερόν θα είναι στο πλευρό των δημοτών. Αυτά τα έλεγε η παράταξη Μίχου για να αποκομίσει «ψηφαλάκια».

Πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης, χωρίς αστερίσκους, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην πόλη μας.

Ναι «όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε εκείνους που κινούνται στην γκρίζα ζώνη του εγκλήματος και της παραβατικότητας».

Είμαστε διατεθειμένοι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε λύσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες ενότητας και να μη «σκοτεινιάζει» την καθημερινότητα των πολιτών με τη διχαστική στάση της.

Έχουμε χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας.