Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του παραρτήματος Αγίας Βαρβάρας ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη στο πρώτο ΚΑΠΗ της πόλης μας, το παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ( ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ) της Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποίησε εκδήλωση – κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με παρουσία μελών, φίλων. Το παρόν έδωσαν μαζικοί φορείς της περιοχής μας, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω-Χαϊδάρι-Αγίας Βαρβάρας, του παραρτήματος του ΕΣΥΝ Αγίας Βαρβάρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Κ.Ο Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της, Δημήτρη Φατσιλέτο.

Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του παραρτήματος Μπουντούκης Παναγιώτης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, των γυναικών, της νεολαίας, που  πολλαπλασιάζονται, ως αποτέλεσμα της δράσης των καπιταλιστών για την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους και της πολιτικής της κυβέρνησης   οποία ουσιαστικά στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα της αστικής τάξης, αφού στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ. Στον συνεχιζόμενο και αμείλικτο πόλεμο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ από την μία, και της Ρωσίας και των συμμάχων της από την άλλη.  την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, για τον έλεγχο του φυσικού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς του. Όπως τόνισε σε αυτά τα πλαίσια κλιμακώνεται η επιθετικότητα της Τουρκικής Αστικής Τάξης στους ανταγωνισμούς με την Ελληνική Αστική Τάξη σε βάρος των δύο λαών, με κίνδυνο θερμού επεισοδίου .

Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες ιστορικές επετείους που τιμάμε αυτή την περίοδο. Την επέτειο της μάχης του Στάλινγκραντ που έγινε στις 2/2/43. Αυτής της συγκλονιστικής νικηφόρας μάχης του Κόκκινου Στρατού  και του   λαού που τσάκισε τα ναζιστικά χιτλερικά στρατεύματα. Τιμώντας την μάχη του Στάλινγκραντ, τιμάμε την Σοβιετική Ένωση, το λαό της, τον κόκκινο στρατό, τιμάμε τα 105 χρόνια από την ίδρυσή του 23/2/1918.Τιμάμε το Κομμουνιστικό Κόμμα των Μπολσεβίκων.

Με δεδομένο την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, αναδείχτηκε στην ομιλία, η ταξική διαφορά του Κόκκινου Στρατού ως λαϊκού Στρατού,   αντίθεση με τον σημερινό αστικό Στρατό της Ρωσίας που είναι κατακτητικός. Αναφορά έγινε για την επέτειο της ίδρυσης της ΕΠΟΝ 23/2/43 με απόφαση του ΚΚΕ, που έμελλε να γράψει απαράμιλλες ηρωικές σελίδες στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον ναζί κατακτητή και γενικότερα στην αγωνιστική ιστορία του νεολαιίστικου κινήματος στη χώρα μας.  Στη πορεία του αγώνα συσπείρωσε περισσότερους από 600 χιλιάδες νέων κοριτσιών και αγοριών της πατρίδας μας.

Αναφέρθηκε ακόμα στη γεμάτη αυταπάρνηση δράση του ΚΚΕ και της ΕΠΟΝ για την πραγματοποίηση της απεργίας στις 3 Μάρτη του ’43 που πνίγηκε στο αίμα από τους ναζί, ματαιώνοντας την επιστράτευση που ήθελαν να κάνουν οι ναζί για να ενισχύσουν το ανατολικό μέτωπο που κατέρρεε στο ηρωικό Στάλινγκραντ.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του παραρτήματος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους, όπως πάντα έτσι και τώρα οι απόγονοι των ηρωικών γενιών της Αντίστασης-ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ & της πολιτικής προσφυγιάς να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ενισχύοντας το ΚΚΕ και εκλογικά. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη, για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει εμάς και τις ζωές μας, διεκδικώντας ότι αξίζει σήμερα στο λαό και τα παιδιά του. Όσο πιο δυνατό ΚΚΕ τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες θα έχει η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Παράρτημα Αγίας Βαρβάρας ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ