Εκπαιδευτική δράση για μαθητές και γονείς, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών στο διαδίκτυο

.

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στο πλαίσιο του Έργου «Είμαστε Όλοι Μαζί»,  σε συνεργασία   με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, το οποίο υλοποιεί με το πρόγραμμα «TRACeD – καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών στο διαδίκτυο»  με συμμετοχή του    Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια και τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., οργάνωσε μια πρότυπη εκπαιδευτική δράση, για μαθητές και γονείς, η οποία υλοποιήθηκε με επιτυχία 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας και πρόσφατα στο 4ο  Δημοτικό  Σχολείο Αγίας Βαρβάρας.

Η εκπαιδευτική δράση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, διήρκησε 2  ημέρες, αφιερωμένες η πρώτη για τους μαθητές της Στ΄ τάξης και η επομένη για τους γονείς τους.

Οι μικροί μαθητές, στην πλειοψηφία τους, αποδείχτηκαν ενεργοί ακροατές καθώς  συμμετείχαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους εκπαιδευτές, οι οποίοι που άνοιγαν διάλογο μαζί τους  και ήταν ιδιαίτερα διαδραστικοί και μεταδοτικοί.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση με τους γονείς.

Ο Διευθυντής, ο υποδιευθυντής, όπως και μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, είχαν φροντίσει για την άρτια οργάνωση του χώρου και υποδέχτηκαν θερμά την επιστημονική ομάδα εκπαίδευσης.

Στη δράση συμμετείχαν πολλοί γονείς και κηδεμόνες, που εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών τους, έδειξαν την ανάγκη τους να μοιραστούν εμπειρίες, ζήτησαν βοήθεια γύρω από θέματα που αφορούν στους κινδύνους του διαδικτύου και ευχαρίστησαν το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, για την πρωτοβουλία και την οργάνωση της δράσης.

Στην συνάντηση συμμετείχε εκ μέρους τη Κοινωνικής Υπηρεσίας η Κοινωνική Λειτουργός του Έργου «Είμαστε όλοι Μαζί» κ. Βασιλική Καμπουρούδη και από το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου η Πολιτικός Επιστήμων και Project Manager του έργου TRACeD κ. Δήμητρα Μαλανδράκη, η Πολιτικός Επιστήμων κ. Κωνσταντίνα Ρουσσίδη και η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια κ. Στυλιανή Τζιβελέκη.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ