Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής μας συντονίζουμε την δράση μας, σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και γενικά της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης ενάντια στην (διαχρονική και όλων των κυβερνήσεων) πολιτική που υποβαθμίζει, εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους φορείς των υγειονομικών και τους άλλους φορείς της περιοχής μας!!

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Δυτικής Αθήνας καταγγέλλουμε την αθλιότητα των ράντζων και φορείων, τις ελλείψεις προσωπικού, την πολύωρη αναμονή στα επείγοντα τις μέρες γενικής εφημερίας, τη συνεχή αναβολή και καθυστέρηση πραγματοποίησης απαραίτητων χειρουργείων. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις τεράστιες καθυστερήσεις που συναντούν οι γυναίκες για διαγνωστικές και γυναικολογικές εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή: Χαρίζουν πελατεία, κρατικό χρήμα (μέσω των ΚΕΝ), κέρδη, υποδομές στον ιδιωτικό τομέα υγείας και τους κλινικάρχες στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ, των ιδιωτικοποιήσεων, του “νέου ΕΣΥ” και του «ενιαίου χώρου υγείας», της λογικής κόστους – (επιχειρηματικού) οφέλους.

Η κατάντια αυτή, τα ράντζα και οι ελλείψεις δεν είναι «ακραία καιρικά φαινόμενα» που δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ  η πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και οι διοικήσεις των νοσοκομείων που την εφαρμόζουν. Είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής που μειώνει συνεχώς τις δαπάνες της δημόσιας υγείας προς όφελος των «κινήτρων προς τους επενδυτές» και των πολεμικών, ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών και της προσπάθειας δημιουργίας νοσοκομείων-επιχειρήσεων με ασθενείς πελάτες. Για αυτό συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομεία, απαγορεύουν προσλήψεις προσωπικού, δεν μονιμοποιούν τους συμβασιούχους, στερούν υλικά και φάρμακα, που σε  βάζουν να πληρώνεις όλο και περισσότερα για την υγεία σου, που την έχουν μετατρέψει σε είδος πολυτελείας.

Απαιτούμε:

-Δημιουργία πλήρουςς δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα,

– Άμεσες και προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του νοσοκομείου μας. Μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού

-Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών (Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα») ως σύγχρονο, πλήρες δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο

-Ούτε ένα ευρώ σε τσέπη ιδιώτη-κλινικάρχη. Άνευ όρων και αποζημιώσεων επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η προάσπιση της Υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Αποτελεί προτεραιότητα για τους εργαζόμενους και το λαό της Δυτικής Αθήνας και των γύρω περιοχών, που στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία από τις φτωχογειτονιές, σπουδαστές που ούτε απέξω δεν μπορούν να περάσουν από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑ!

Αποφασίζουμε:

  • Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 κινητοποίηση στο σταθμό μετρό Άγιος Αντώνιος στο Περιστέρι και πορεία προς το δημαρχείο
  • Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 11:00 κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι