Τράπεζες: Aυξάνουν τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων

Alpha Bank και Eurobank ανακοίνωσαν νέα προϊόντα με υψηλές αποδόσεις, που φθάνουν έως και 3% για μεγάλα ποσά

Νέα καταθετικά προϊόντα προθεσμίας με υψηλές αποδόσεις, που φθάνουν έως και 3% για διάρκεια δέσμευσης έως και 2 έτη και για μεγάλα ποσά, ανακοίνωσε η Alpha Bank, ενώ αντίστοιχα έως και 2,5% κλιμακώνεται το επιτόκιο της νέας προθεσμιακής κατάθεσης που προσφέρει η Eurobank.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank ανακοίνωσε νέα αυξημένα επιτόκια για το πρόγραμμα προθεσμιακών καταθέσεων Alpha Πρόοδος Plus, που είχε λανσάρει τον περασμένο Δεκέμβριο για ποσά άνω των 30.000 ευρώ (θα μειωθεί στις 20.000 ευρώ) και το οποίο, όπως σημειώνει, περιλαμβάνει επιτόκια υψηλότερα κατά 0,80% έως 1% σε σχέση με το ισχύον πρόγραμμα. Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα  είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και αφορά προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 12 και 24 μηνών, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταθέτη να «κλειδώσει» ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις, οι οποίες αυξάνονται σταδιακά κάθε τρίμηνο, φθάνοντας έως και 3% ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης. Το Alpha Πρόοδος Plus παρέχει τους τόκους ανά τρίμηνο, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα αύξησης του ποσού κατάθεσης, αλλά και η ευελιξία για διακοπή, στο τέλος κάθε τριμήνου, χωρίς κόστος.

Συγκεκριμένα:

• Το Alpha Πρόοδος Plus 12 μηνών δίνει επιτόκιο έως 3% ανάλογα με το ποσό κατάθεσης και μέσο επιτόκιο από 1,25% έως 1,75%.

• Το Alpha Πρόοδος Plus 24 μηνών δίνει επιτόκιο έως 3% ανάλογα με το ποσό κατάθεσης και μέσο επιτόκιο από 1,50% έως 2%.

• Τη 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακούμενα επιτόκια 1% και 2%, στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.

• Την 24μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακούμενα επιτόκια 1%, 1,5%, 2% και 2,5% στο πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο εξάμηνο αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.

πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ –