Η σημαία της πόλης μας, ο “ΘΗΣΑΥΡΟΣ” στο παιγνίδι του δήμου…

Με ενθουσιασμό, περί τα 120 άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν εχθές το πρωί στο ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, που διοργάνωσε ο δήμος στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2023.

Οι συμμετέχοντες που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο για οδηγίες, έπρεπε να βρουν το ΘΗΣΑΥΡΟ που ήταν η σημαία της πόλης μας, η οποία έλειπε από τον ιστό της, μπροστά στο δημοτικό κατάστημα.

Για να φθάσουν στον “θησαυρό” έπρεπε να περάσουν από δέκα σημεία τα οποία με γρίφους τους οδηγούσαν σε αυτά.

Οι συμμετέχοντες ήταν σε ομάδες από σχολεία κυρίως και ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος.

Δεν ανακοινώθηκαν οι νικητές του παιχνιδιού ούτε και τι δώρα θα κερδίσουν.

Πάντως ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του ανακοίνωσε τη νίκη της ομάδας του.

Αυτό θα γίνει την επόμενη Κυριακή σε αποκριάτική εκδήλωση του δήμου στο κλειστό γυμναστήριο στην οδό Σιπύλου.

Παρακάτω παραθέτουμε έναν από τους γρίφους που αφορούσε το ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ το οποίο ανακάλυψαν όλες οι ομάδες και το οδοιπορικό της ομάδας.

Άλλα σημεία που ήταν προς “ανακάλυψη” ήταν ο σταθμός ΜΕΤΡΟ, Το Δημοτικό Ωδείο, ο χώρος της Τριλογίας απέναντι από το αναψυκτήριο “Ο ΛΙΘΟΣ”, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ στην πλατεία Νέας Γενιάς κ.ά.

Τελικά το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού τελείωσε με επιτυχία! Τα παιδιά βρήκαν τη σημαία του δήμου που “είχε κλαπεί” και την παρέδωσαν στον δήμαρχο κ. Μίχο, αφού πέρασαν από ολόκληρη σχεδόν την Πόλη λύνοντας τους γρίφους. Η σημαία επανατοποθετήθηκε έξω από το Δημαρχείο στον ιστό της.