Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 3.4 εκ. ευρώ το ΕΚΑΒ προμηθεύεται  52 ασθενοφόρα

                                                                    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

9/2/2023

Δελτίο Τύπου

 

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 3.4 εκ. ευρώ το ΕΚΑΒ προμηθεύεται  52 ασθενοφόρα

 

Γ. Πατούλης: « Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και συγκεκριμένα το  πολύτιμο έργο του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές. Στόχος μας να ανανεωθεί το σύνολο του στόλου των γηρασμένων ασθενοφόρων»

 

Σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων στήριξης του ΕΚΑΒ, η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 3.4 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, χρηματοδοτεί την προμήθεια 52 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του έργου των διασωστών υπέρ των πολιτών.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη χθες παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη και της Αν. Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου και τον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρείας στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, στελέχη και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Βάσει της σύμβασης, τα ασθενοφόρα θα παραδοθούν στο ΕΚΑΒ, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

«Βούλησή μας να συμβάλουμε ώστε οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που καθημερινά καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για να κρατηθούν στη ζωή συμπολίτες μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να εργάζονται με πιο σύγχρονα εργαλεία. Στόχος μας είναι να ανανεώσουμε το σύνολο του στόλου των γηρασμένων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, επισήμανε αρχικά ο κ. Πατούλης.

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση προμήθειας των ασθενοφόρων αλλά και τη διαχρονική στήριξή του στο ΕΚΑΒ εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ν. Παπαευσταθίου, επικαλούμενος και τη χρηματοδότηση των 8 κινητών μονάδων άμεσης επέμβασης, αλλά και τη χρηματοδότηση για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, μέσω ΕΣΠΑ.

«Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αγοραστούν 52 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα προκειμένου οι διασώστες του ΕΚΑΒ να μπορούν να αντεπεξέρχονται στο καθημερινό τους λειτούργημα με σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα» ανέφερε και απένειμε στον κ. Πατούλη τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του.

Το έργο του Περιφερειάρχη αλλά και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας εξήρε στον χαιρετισμό του ο Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης. «Με τον Γ. Πατούλη στο τιμόνι ξέρουμε ότι πάντα θα έχουμε τη στήριξη της Περιφέρειας» ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι την περίοδο της πανδημίας, όλες οι Περιφέρειες συνεισέφεραν πολλά. «Ωστόσο η Περιφέρεια Αττικής είναι πρωτοπόρος καθώς χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, την αναβάθμιση υλικοτεχικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία, αλλά  και τώρα την προμήθεια 52 ασθενοφόρων, ένα πάγιο αίτημα του ΕΚΑΒ», τόνισε και πρόσθεσε πως προς αυτή την κατεύθυνση, η άρτια συνεργασία με  την Περιφέρεια θα συνεχιστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αν. Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα αφού υπογράμμισε ότι στο ΕΚΑΒ κυριαρχεί η συλλογική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι είναι πάντα δίπλα, ουσιαστικά, στο Υπ. Υγείας.

Τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια εξέφρασε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γ. Μαθιόπουλος, εκφράζοντας τη συγκίνησή του γιατί «μετά από 17 χρόνια» όπως ανέφερε, το ΕΚΑΒ προμηθεύεται με νέα ασθενοφόρα τα οποία είναι πολύτιμα εργαλεία για το έργο των διασωστών.

Γ. Πατούλης: « Αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ για την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών»

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης και αφού ευχαρίστησε τον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη και όλη την ηγεσία του Υπ. Υγείας καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου για την εποικοδομητική συνεργασία, χαρακτήρισε το ΕΚΑΒ, βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στο πεδίο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής πρωτοβάθμιας βοήθειας και περίθαλψης στη χώρα μας.

«Οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν είναι ούτε εύκολες ούτε αυτονόητες» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην προμήθεια των ασθενοφόρων επισήμανε ότι το έργο εντάχθηκε το 2017 αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να μην καταλήξει σε ανάδοχο λόγω προσφυγών των συμμετεχουσών οικονομικών φορέων. «Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε μία διαδικασία που πήγαινε στα βράχια και τη βάλαμε σε νέα τροχιά» επισήμανε και πρόσθεσε πως οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για αποδοτικότερες υπηρεσίες υγείας, δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις άλλες πρωτοβουλίες στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής όπως η προμήθεια 20 Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης, συνολικής αξίας «277.649,50€» στο ΕΚΑΒ με χρηματοδότηση επίσης από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, τη χρηματοδότηση 8 Κινητών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης, την αναβάθμιση του εξοπλισμού των νοσοκομείων αλλά και γενικότερα την ενίσχυση του συστήματος υγείας με πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 1700 γιατρών και νοσηλευτών λόγω covid. Παράλληλα επικαλέστηκε και την πρόσφατη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΚΑΒ κατά την κακοκαιρία για τη μεταφορά νεφροπαθών που είχαν εγκλωβιστεί , με  ειδικά οχήματα της Περιφέρειας.

Σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας και προσωπικά τον Προϊστάμενο Δ. Δρόση για τις υπηρεσίες τους και τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια.

«Η τωρινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η τωρινή Διοίκηση του ΕΚΑΒ, χέρι – χέρι, σε αγαστή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, προχώρησαν και ολοκλήρωσαν σε λίγους μήνες αυτά που άλλοι προσπαθούσαν για χρόνια! Με τον τρόπο αυτό και θωρακίζεται η δημόσια υγεία και οι πολίτες της Αττικής και αξιοποιούνται τα χρήματα του ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε κλείνοντας.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

 

https://youtu.be/KWrmDdq5qjw

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ