Συμπολίτης μας: “Απαράδεκτη κατάσταση σχεδόν σε κάθε κάδο πέριξ του πάρκου Μητέρα και αλλού”

Λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, από αναγνώστη μας την παρακάτω επιστολή που αφορά τους ρακοσυλλέκτες και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους να βρουν στα σκουπίδια  αντικείμενα προς πώληση:

“Μια συνήθης εικόνα που επικρατεί μπροστά σε αρκετούς κάδους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία πλησίον και τριγύρω του πάρκου Μητέρα είναι αυτή που βλέπουμε στην φωτογραφία.

Διάφοροι γυρολόγοι και περιφερόμενοι ρακοσυλλέκτες απορριμμάτων που μπορούν να αξιοποιηθούν πωλώντας τα από όσους τα συλλέγουν μετά το πέρας της αναζήτησης για κάτι χρήσιμο μέσα στον κάδο και αφού σχεδόν αδειάσουν όλο το περιεχόμενο του μπροστά από τον κάδο διαλέγουν τα χρήσιμα για αυτούς και τα υπόλοιπα παραμένουν όπως στην φωτογραφία και βρωμίζουν το σημείο και όταν έχει και αρκετό αέρα η κακοκαιρία σκορπίζονται στην περιοχή τριγύρω.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο το πρόβλημα για την λύση του από τον Δήμο όταν δεν μπορεί να λύσει άλλα χρονίζοντα προβλήματα στις διάφορες γειτονιές μας.

Φυσικά δεν περιμένω να διαβάσουν οι περιφερόμενοι ρακοσυλλέκτες αυτό το κείμενο και να φροντίσουν στην συνέχεια να βάζουν ξανά μέσα στον κάδο ότι άχρηστο άφησαν πίσω τους.

Αν κάποιος από τους αναγνώστες της έγκριτης αυτής εφημερίδας που υπηρετεί τόσα χρόνια τον τόπο έχει κάποια ιδέα για την αντιμετώπιση του θέματος πολύ ευχαρίστως να την μοιραστεί μαζί μας μπας και καταφέρουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σε μια υποφερτή πόλη που έχει από υπαίθριες δωρεάν τουαλέτες μέχρι και ότι βάλει το μυαλό σας.

Ένας απογοητευμένος κάτοικος αυτής της πόλης”.