Κώστας Κωστόπουλος: “Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τους συνεργάτες μου”

Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τους συνεργάτες μου που συνεχίζουν να δηλώνουν την υποστήριξη και την συμπαράσταση τους στην δικαστική μου περιπέτεια.

Νιώθω την υποχρέωση να τους ενημερώσω για την τελευταία απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα που με αφορά.

Όπως εξ αρχής είπα, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και όσο μπορώ θα ρίχνω φως σε όλες τις εξελίξεις. Διαβάστε λοιπόν την δήλωση του δικηγόρο μου Nikos Vitoros

“Με την απολογία του ενώπιον του κ. 2ου Τακτικού Ανακριτή, αλλά και με την υποβολή ακλόνητων αποδεικτικών μέσων και επιστημονικών πορισμάτων, ο Κώστας Κωστόπουλος αποδόμησε τους ισχυρισμούς της μηνύτριας. Πολλοί μάρτυρες από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο στάθηκαν στο πλάι του και κατέδειξαν την ακέραιη προσωπικότητά του, αλλά και την ψευδολογία των καταγγελιών. Με ομόφωνη απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση, ούτε τέθηκε κάποιος πρόσθετος περιοριστικός όρος, πλην της μη φυσικής παρουσίας του στο σετ των γυρισμάτων μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης. Πρέπει να διευκρινισθεί, προκειμένου να μην επιχειρείται από κανέναν η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της διαδικασίας, ότι ο όρος αυτός είναι απολύτως σύμφυτος με την αρχική απόφαση του ίδιου του κ. Κωστόπουλου, ήδη από τον Μάιο του 2022, να απόσχει των γυρισμάτων για όσο διάστημα απαιτηθεί, για να μην επιτρέψει στη συκοφαντία να ρίξει σκιά στη μεγάλη επιτυχία του «Σασμού». Η απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα, ωστόσο, δεν απαγορεύει στον κ. Κωστόπουλο να εργάζεται, να καθοδηγεί το σκηνοθετικό έργο και να συνεργάζεται με την παραγωγή και τους συντελεστές της σειράς που συνεχίζουν να τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη”.