Παρουσίαση της “ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΗΣ” από την Πένυ Παπαδάκη στην Ένωση Κρητών, με ιδιαίτερη επιτυχία

Όταν η πρόσκληση για βιβλιοπαρουσίαση αναφέρει σαν παρουσιάστρια και ομιλήτρια για το βιβλίο την συμπολίτισσά μας, πετυχημένη συγγραφέα και στιχουργό Πένυ Παπαδάκη και χώρο της εκδήλωσης την Εστία της Ένωσης Κρητών, γνωρίζεις εκ των προτέρων πως κάτι εξαιρετικό θα συμβεί.

Οι γνώσεις και η πείρα της Πένυ Παπαδάκη όπως και η διαχείριση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και η φιλοξενία της Ένωσης Κρητών, είναι τα μεγάλα ατού των συγγραφέων, που επιλέγουν αυτό το δίδυμο για παρουσίαση των βιβλίων τους.

Επιπλέον όταν το βιβλίο “έχει κάτι να πει”, όπως η “ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΗ” των αδελφών Μαρίας Παπαδάκη και Ερασμίας Πεδιαδιτάκη, των εκδόσεων “Υδροπλάνο” τότε η βιβλιοπαρουσίαση μετατρέπεται σε μυσταγωγία.

Αυτό βίωσαν όσοι εχθές το βράδυ παρακολούθησαν την εκδήλωση με την κ. Μαρία Πρωτογεράκη να προλογίζει και να καλωσορίζει, με την άνεση που την διακρίνει απέναντι στο μικρόφωνο και τον εξαιρετικό τρόπο ομιλίας και επικοινωνίας με τους ακροατές της, σαν ραδιοφωνικός παραγωγός που είναι.

Η συγγραφέας κ. Μαρία Παπαδάκη διάβασε με γλαφυρό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο, μεταφέροντας με το δικό της τρόπο τα νοήματα από το παραμύθι που έγραψε με την αδελφή της.

Και ενώ οι παριστάμενοι άκουγαν με προσοχή και “ταξίδευαν”, έφτασε η ώρα να συνυπάρξουν τα παραπάνω με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο εμβόλιμα χάρισε όμορφες εκτελέσεις και ήχους από τους: Γιάννη Νικολάου, Όθωνα Μπικάκη, Ανδρέα Φασάκη και την Αναίτ Σαφαριάν με την γλυκύτατη και εκφραστικότατη φωνή.

Διήγηση – τραγούδι.

Αποσπάσματα από το βιβλίο – μελωδία.

Περιγραφές – μαγικοί ήχοι.

Ένα πετυχημένο πάντρεμα αφήγησης και μουσικής

Η ώρα κυλούσε όμορφα με όσα ακούγονταν και συνέβαιναν, έως ότου η εκδήλωση όσον αφορά την παρουσίαση του βιβλίου έφτασε στο τέλος της.

Τότε ένα άλλο μέρος της χθεσινής βραδιάς πρωταγωνίστησε.

Η αξεπέραστη Κρητική Φιλοξενία, με την ρακί να ρέει αύθονη,  με τα κατάλληλα συνοδευτικά.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κέρασμα με ζεστό ρακόμελο, που λειτούργησε χαλαρωτικά και ευεργετικά σε όσους το γεύτηκαν.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί εμφανίζονται οι συντελεστές της πολύ όμορφης εκδήλωσης στην Εστία της Ένωσης Κρητών.

Παρόντες στην βιβλιοπαρουσίαση ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ κ. Μιχάλης Γιάγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σάββας Σαββίδης και Σταυρούλα Μπαντούνα και ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως εχθές ήταν η πρώτη φορά, μετά από εβδομάδες, που η Πένυ Παπαδάκη εμφανίστηκε δημόσια μετά από ατύχημα που είχε, ενώ ήταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Παντελής Πρεντάκης απουσίαζε από εκδήλωση του φορέα του, λόγω κρυολογήματος. 

Περαστικά και στους δύο…