Συμπολίτης μας σχολιάζει το θέμα των οπτικών ινών στην πόλη μας

.
Λάβαμε από συμπολίτη μας, το παρακάτω κείμενο που αφορά την τοποθέτηση οπτικών ινών σε δρόμους της πόλης μας, το τελευταίο διάστημα:
.
Κύριε Βαμβακόπουλε.
.
Διάβασα προ ημερών, ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας με τίτλο “Συνεχίζεται ασταμάτητα η τοποθέτηση των οπτικών ινών, στη πόλη μας”.
.
Κι όμως μέσα από αυτό τον τίτλο δίνεται δύο ειδήσεις!
.
Η πρώτη είδηση είναι η τοποθέτηση των οπτικών ινών, η οποία πράγματι συντελείται και πολύ καλώς που γίνεται!!
.
Επιτρέψτε μου, όμως, να δώσω μια άλλη ερμηνεία, από αυτή που εννοείται στη λέξη “ασταμάτητα …” και που αποτελεί την δεύτερη είδηση..
.
Πράγματι αυτή τη φορά δεν προσπάθησαν κάποιοι να εναντιωθούν στην τοποθέτηση των οπτικών ινών!
.
Να θυμίσω στους παλαιούς αναγνώστες σας, αλλά και σε εκείνους, που μπορεί να μην γνωρίζουν, ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2019, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που τώρα είναι αντιδήμαρχοι της διοίκησης του κ. Μίχου, προσπάθησαν να σταματήσουν την τοποθέτηση οπτικών ινών για την αναβάθμιση δικτύου κινητής τηλεφωνίας, καλώντας τότε, την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!
Για μικροπολιτικούς λόγους πρωτίστως αλλά και από έλλειψη οράματος για την ανάπτυξη της πόλης, προσπάθησαν να σταματήσουν την εργολαβία!!!
.
Ευτυχώς τελικά δεν εισακούστηκαν από την αστυνομία και συνεχίστηκε η τοποθέτηση των οπτικών ινών, που μετέπειτα έπαιξε πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα μας!
.
Αυτή η αναβάθμιση του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας, διέθεσε τότε σε χρήστες συγκεκριμένης εταιρείας ταχύτητα 100Μbs και ορισμένες άλλες αναβαθμίστηκαν από 25 σε 50Μbs!!
.
Αποδείχθηκε στα χρόνια της καραντίνας από τον covid😷, πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος αυτού του δικτύου, που ευτυχώς, οι ανεκδιήγητοι συνεργάτες του κ. Μίχου δεν κατάφεραν να σταματήσουν την αναβάθμιση του…. !
.
Επωφελήθηκαν εργαζόμενοι, που μπόρεσαν, να συνεχίσουν να εργάζονται μέσω τηλεργασίας και να έχουν τις αποδοχές τους για να μπορέσουν να συντηρούν τις οικογένειες τους!!
.
Οι φοιτητές που μπόρεσαν να συνεχίσουν διαδικτυακά τα μαθήματα τους και άλλοι να πάρουν έγκαιρα τα πτυχία τους.
.
Οι μαθητές αναλόγως και του παρόχου που είχαν , μπόρεσαν να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου τους. Οι μαθητές ξένων γλωσσών αλλά και των φροντιστηρίων, συνέχισαν την εκπαίδευση τους! Μέχρι και για την τροφοδοσία των σπιτιών μας διαδικτυακά την εποχή covid ,πόσο σπουδαίο ρόλο έπαιξε!
.
Αναλογιστείτε για όλα αυτά που σας περιέγραψα, αν δεν υπήρχε η τοποθέτηση των οπτικών ινών, τι θα γινότανε!
.
Κι όμως υπήρξαν άτομα που πήγανε να σταματήσουν το τόσο σημαντικό έργο, ανάπτυξης και προόδου της πόλης! Δυστυχώς!!
.
ΥΓ. Σε ένα τραγούδι τους η Πυξ Λαξ λένε: “Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ απάντησέ μου; Μέσα στη γυάλα τελειώνει το νερό. Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ, απάντησέ μου ή παραμένει πάντα μαύρος ο βυθός”
.
ΥΓ. 2 Ευχαριστώ την ηλεκτρονική εφημερίδα για την δημοσίευση.
.
Μιχάλης Πλαστήρας