Οι μαθήτριες κι οι μαθητές του Β Δημοτικού Σχολείου, έζησαν ένα ξεχωριστό μάθημα Ζωής

Σήμερα (εχθές) στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας είχαμε την χαρά και την τιμή να έχουμε καλεσμένους δύο συμπολίτες μας με κινητική αναπηρία, τον Κώστα και τη Ραφαέλα.

Σε δύο διαφορετικές ομάδες οι μαθήτριες κι οι μαθητές μας έζησαν ένα ξεχωριστό μάθημα Ζωής. Μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις τους και το μοίρασμα των εμπειριών των καλεσμένων μας, τα παιδιά πληροφορήθηκαν τις δυσκολίες στην καθημερινότητα, οι οποίες δεν είναι προϊόν της αναπηρίας τους αλλά αποτέλεσμα του ωχαδερφισμού εκεί έξω.

Από τα μαθητικά τους χρόνια, την καθημερινότητα στο σπίτι τους, το επάγγελμα τους, τα χόμπι τους, τα εμπόδια που καθημερινά προκύπτουν και πώς τα αντιμετωπίζουν….

Οι καλεσμένοι βρήκαν τους μαθητές μας απολύτως ευαισθητοποιημένους, πώς άλλωστε, εφόσον όλοι Μαζί ως Κοινότητα συμβιώνουμε καθημερινά και παίρνουμε το πιο ζωτικό μάθημα από τον Γιώργο, τον ΑΜΕΑ μαθητή μας της Πρώτης Τάξης!

Εντυπωσιακό γεγονός ότι η πλειοψηφία των μαθητών μας γνώριζε από πριν τους καλεσμένους μας από τα video ευαισθητοποίησης που ανεβάζουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με target group νεαρό κόσμο!

“Ταξιδεύετε?!” “Σας έχει βοηθήσει κάποιος όταν πέσατε από το αμαξίδιο?!” “Πάτε σινεμά?!” “Έχετε ποτέ θυμώσει με κάποιον που έχει παρκάρει σε ράμπα?” “Πώς μπορούμε να σας βοηθούμε στην καθημερινότητα σας?”
μερικές από τις δεκάδες απορίες των παιδιών.

Οι καλεσμένοι μας κυριολεκτικά δεν ήθελαν να φύγουν από την Αγκαλιά του Σχολείου μας και έμειναν παρέα μας μέχρι σχεδόν και το τελευταίο κουδούνι της ημέρας.

“Όλοι διαφορετικοί… από εμάς εξαρτάται να βιώνουμε ότι είμαστε κι όλοι ίσοι σε ζητήματα ζωτικά όπως η προσβασιμότητα ” όπως ειπώθηκε από τους καλεσμένους μας.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και τους αποχαιρετήσαμε με χαρά μεγάλη!

Ευθύμιος Χατζηευσταθίου