Μπαράκος Σταύρος: “Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”

Με αφορμή την ανάρτηση συμπολίτη μας σε ιστότοπο της πόλης μας που εκλιπαρεί για βοήθεια τον Δήμαρχο της πόλης για τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι  στην κάτω Αγία Βαρβάρα και ειδικότερα στις εργατικές κατοικίες της οδού Μακρυγιάννη 9 και Βουτένης, 500 μέτρα από το μετρό της Αγίας Βαρβάρα επειδή υπάρχει μεγάλη έξαρση εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών, παρατηρήθηκε πως αντί για βοήθεια, δέχεται απαράδεκτα  σχόλια από γνωστούς υπερασπιστές της σημερινής διοίκησης του δήμου, λέγοντας του ότι μένει σε άλλη πόλη και ότι κάνει μαύρη προπαγάνδα και άλλα άστοχα σχόλια σε ένα μεγάλο υπαρκτό πρόβλημα.

Δεδομένου πως έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση, και όχι μόνο στο εν λόγω σημείο αλλά σε όλη την πόλη, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης πως από την αρχή της θητείας του κυρίου Μίχου έχουμε καταθέσει αίτημα σαν ένωση για να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα  την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα στην πόλη μας.

Τόσο ο δήμαρχος κ. Μίχος όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βόσσος εφαρμόζουν το “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”.

Βέβαια  μόνο όταν ο κ. Μίχος συναντούσε τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, ερχόταν η τροχαία και βλέπαμε να σηκώνουν νταλίκες ολόκληρες με μηχανάκια ντελιβεράδων. Έπειτα  το διαφήμιζαν ως κατόρθωμα και θεωρούσαν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα της παραβατικότητας. Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι  και οι περαστικοί  που δεν φορούν κράνος. Το πρόβλημα είναι άλλο, είναι εδώ και υπάρχει ακόμα. Όπως και άλλα πολλά προβλήματα…

Η πόλη υποφέρει και χρειάζεται αλλαγή σελίδας. Χρειάζεται μια νέα διοίκηση, που θα ακούει τους πολίτες. Θα προτείνει και θα δίνει λύσεις “μαζί με τους πολίτες”, για τους ίδιους τους πολίτες.

Σταύρος Μπαράκος

Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας         

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου