Τεράστιοι όγκοι από κλαδέματα στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ – Χαλασμένο το μηχάνημα σπασίματός τους – Μεταφέρονται στο σημείο βιοανακύκλωσης

Τεράστιοι όγκοι από κλαδέματα έχουν συσσωρευτεί στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, από δένδρα της πόλης μας και σχηματίζουν βουνά.

Μεγάλο μέρος αυτών βρίσκονται στο σημείο, αφού τα κλαδέματα είναι πολλά από την υπηρεσία κήπων και πρασίνου του δήμου, αλλά και από ιδιώτες και η μεταφορά τους στο σημείο βιοανακύκλωσης γίνεται δυσανάλογα με τις ποσότητες που προκύπτουν καθημερινά.

Το τελευταίο δεκαήμερο μεταφέρθηκαν όπως πληροφορηθήκαμε περί τα επτά φορτηγά και ο δήμος έχει κάποιο έσοδο από αυτή τη διαδικασία και αυτό είναι θετικό.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως, όπως πληροφορηθήκαμε, το μηχάνημα που σπάει τα κλαδιά και βρίσκεται στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, προσφορά του ΑΣΔΑ στο δήμο μας, δεν λειτουργεί το τελευταίο διάστημα και χρειάζεται επισκευή.

Δεν γνωρίζουμε πόσο θα στοιχίσει η επισκευή του ή εάν επισκευάζεται, αλλά η λειτουργία του είναι απαραίτητη, αφού σύμφωνα με υπολογισμούς μπορεί να τεμαχίζει έως ένα φορτηγό κλαδιά την ημέρα.

Τα τεμαχισμένα κλαδιά μπορούν να μετατραπούν σε πάλετ για χρήση σε σόμπες και άλλες θερμαντικές συσκευές και να μοιράζονται σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες του δήμου μας.