Η Εορτή του Οσίου Νικηφόρου στο Γ.Ν. Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα»

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 για την εορτή του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Παρεκκλησίου π. Ιωάννη Πλευριτάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Νικηφόρου.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσει την Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου.

Να σημειωθεί πως ο Όσιος Νικηφόρος έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», όπου μετά από προτροπή του Αγίου Ανθίμου τον φρόντιζε ο τότε μοναχός και επίσης ασθενής Σωφρόνιος Σαριδάκης (Όσιος Ευμένιος ο Νέος), στον οποίο ο Άγιος Άνθιμος συνέστησε τον π. Νικηφόρο ως «μέγα θησαύρισμα και τέλειο μοναχό».

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ευχήθηκε o Όσιος Νικηφόρος να μας στηρίζει στην Ορθόδοξη πίστη, στην πορεία μας σε αυτό τον κόσμο με στραμμένα τα βλέμματα στην βασιλεία των Ουρανών τηρώντας τις εντολές του Θεού.

πηγή: Romfea.gr – Αγία Βαρβάρα | Θάνος Θανόπουλος – https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/54451-i-eorti-tou-osiou-nikiforou-sto-g-n-dytikis-attikis-i-agia-varvara