Ο δήμος απομάκρυνε τα σπασμένα κομμάτια από το παράθυρο του “σπιτιού των ξωτικών” – Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη κατάσταση

Ο δήμος μετά το δημοσίευμά μας για το “τζάμι” που άγνωστοι έσπασαν από το “σπιτάκι των ξωτικών” στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, ανήμερα τα Χριστούγεννα, έσπευσε λίγες ώρες αργότερα να απομακρύνει τα επικίνδυνα κομμάτια, που κρέμονταν απειλητικά.

Είναι θλιβερό στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, έξω από τη δημαρχία, να σημειώνονται τέτοιες ζημιές και βανδαλισμοί και ο δήμος να το πληροφορείται από την εφημερίδα μας και να σπεύδει να μαζέψει τα σπασμένα.

Σημειώνουμε πως στην πρόσοψη της δημαρχίας υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση και το ποιος περνάει από εκεί.

Πάντως δεν μπορεί η πόλη να δέχεται τέτοια φαινόμενα σε καθημερινή βάση και να εμφανίζεται απροστάτευτη.

Τέλος πάντων εάν ο δήμος σκέπτεται να το αντικαταστήσει, ας τοποθετήσει άθραυστο υλικό ώστε να μην συμβεί ξανά ανάλογος βανδαλισμός και επιπλέον να βρει τους δράστες.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πάντως ο Χριστουγεννιάτικος βανδαλισμός δεν ήταν ο πρώτος στην πλατεία.

Θυμίζουμε πως τον Οκτώβρη άγνωστοι πάλι είχαν βεβηλώσει την προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ είχαν γράψει διάφορα συνθήματα με σπρέι στα μάρμαρα της πλατείας, χωρίς ο δήμος να ανακοινώνει εάν ανακάλυψε τους δράστες.

Απλά έτρεξε και τα καθάρισε…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμα τη λεηλασία της κεντρικής κλιματιστικής μονάδας πάνω από την ταράτσα του ΚΕΦΑ, προ μηνών, που κατάστρεψε την ακριβή αυτή μονάδα και πάλι ο δήμος δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με τους δράστες, ενώ θα χρειαστεί να πληρώσει αρκετά χρήματα για την επισκευή ή την αντικατάστασή της.

Παραδείγματα υπάρχουν αναρίθμητα. Κάποτε όμως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση…