Περ. Αττικής: Προς κοινό υποψήφιο (Γιάννη Χατζηθεοδοσίου) ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ


Φαίνεται ότι η σύγκληση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ θα δοκιμαστεί στα αυτοδιοικητικά εκλογικά δρώμενα. Και μάλιστα στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr για την Περιφέρεια Αττικής έχει αποφασίσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Μάλιστα οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο και για τους μυημένους στην Κουμουνδούρου έχει «κλειδώσει»…

Η πολιτική έκπληξη, όμως είναι αλλού! Στην στήριξη του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου έχει σύμφωνα με πληροφορίες καταλήξει και το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό παρότι, ήδη έχει δηλώσει την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός, «εκλεκτός» της προηγούμενης ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος, ο κ. Σγουρός είναι «μαύρο» πανί αφού είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Παπανδρέου. Έτσι ο Ν. Ανδρουλάκης φαίνεται να επιλέγει κοινό υποψήφιο με τον Τσίπρα για την πρώτη Περιφέρεια της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου και των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Φαίνεται πως παρά το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έπονται των εθνικών, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν «πείραμα» (και σε παρασκηνιακές συμφωνίες) για το μεγάλο κυβερνητικό «γάμο».

πηγή: aftodioikisi.gr