Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Θεοδόση Πελεγρίνη σε σχολεία της πόλης μας

Στο πλαίσιο συνέχισης του προγράμματος ένταξης παιδιών ΡΟΜΑ στην εκπαίδευση, το οποίο προβλέπεται να αρχίσει σύντομα, επισκέφθηκε την πόλη μας ο υφυπουργός Παιδείας κ.  Θεοδόσης Πελεγρίνης και συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο και το 5ο Δημοτικό σχολείο.

Συναντήθηκε με τους Διευθυντές των σχολείων, το Δήμαρχο Γιώργο Καπλάνη, τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος κ. Παρθένη, στελέχη του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας, εκπροσώπους των συλλόγων γονέων τόσο του 2ου Γυμνασίου, όσο και του 5ου Δημοτικού σχολείου καθώς επίσης και με πρόσωπα που συνέβαλαν την προηγούμενη περίοδο για την υλοποίηση του προγράμματος (συντονιστές, διαμεσολαβητές, υπεύθυνους κ. α).

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση του προγράμματος στην Αγία Βαρβάρα και ο υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, τους Διευθυντές και από παράγοντες της πόλης μας, για τη θετική πορεία και τα αποτελέσματα του προγράμματος στα προηγούμενα χρόνια, όπως επίσης και την ανάγκη συνέχισής του.

Κατά το διάλογο που αναπτύχθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας ο Δήμαρχος τόνισε ότι στις σημερινές συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η λειτουργία προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, όπως επίσης και η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης. Επίσης πρότεινε τη δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ στην πόλη μας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας