Κοσμοσυρροή στην κοπή πίτας της Ένωσης Κρητών


Αγία Βαρβάρα, 27/01/2016

Αρ.πρωτ.: 8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην αίθουσα της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ».

Το θεατρικό δρώμενο «…κι αρχή καλός μας χρόνος…», που ετοίμασε η Αντιπρόεδρος Μαρία Πρωτογεράκη με τη θεατρική ομάδα της Ένωσης και παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι, μας γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω δίνοντας το μήνυμα συνέχειας της διατήρησης των ηθών και εθίμων του τόπου μας.

Οι μικροί μουσικοί της Ένωσης τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κρητικά κάλαντα και ακολούθησε ο Αγιασμός από τον πάτερ Μελέτιο, εφημέριο του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας. Στη συνέχεια, έγινε η κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο και μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους μαζί με αναμνηστικό που ετοίμασαν τα μέλη της Ένωσης.

Ακολούθησε το γνωστό παραδοσιακό κρητικό γλέντι με χορούς από τα χορευτικά τμήματα που ξεσήκωσαν τον κόσμο στους ρυθμούς της λύρας του Δημήτρη Πρωτογεράκη & Θάνου Μπουράκη, του βιολιού του Σίμου Συμεωνίδη και του λαούτου του Χάρη Ζαχαριουδάκη. Όλοι απόλαυσαν τους μεζέδες που ετοίμασαν και προσέφεραν οι Γυναίκες της Ένωσης, γνωστές για την δυναμική τους παρουσία και τις ικανότητές τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι Ντάβιος Θεμιστοκλής & Κολιάκος Νικόλαος , η Πρόεδρος με την Αντιπρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σιούτη Κορνελάκη Αντωνία και Κοσμίδου Σοφία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλή Χριστίνα, Βασιλάκος Θεόδωρος και Γιάγκας Μιχαήλ καθώς και ο πρώην Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης. www.cretan-union.gr Αγίας Λαύρας 4 & Γούναρη, Αγία Βαρβάρα,12351 info@cretan-union.gr 210.56.22.519

Επίσης, με δυναμική παρουσία κόσμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι των Αδελφών Κρητικών Σωματείων και Φορέων. Εκφράζοντας για μια ακόμα φορά το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του συγκρητισμού, μας τίμησαν ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών και Πολιτιστικών Σωματείων Κολυδάκης Βασίλης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Τσόντος Θεόδωρος συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου Συριανόγλου Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω Κουταλάς Στέλιος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κερατσινιού- Δραπετσώνας Σταγάκης Νίκος, ο πρόεδρος των Κρητών Παραγωγών & Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μιχαλάκης Μανώλης, ο εκδότης του περιοδικού «Κρητική Ματιά» Αθανασάκης Σπυρίδων.

Ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και τιμή αποτελεί για την Ένωση μας η παρουσία των φορέων της πόλης μας, του Αντιπρόεδρου του Συλλόγου Ποντίων Νικόλαου Ποικιλίδη, της εκπρόσωπου του Αθλητικού Συλλόγου Οδυσσέας Αγίας Βαρβάρας Ασημίνας Κράνη καθώς και της Προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Κύτταρο Γυναικών Βαρβάρας Κλάδη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παρευρισκομένους, αλλά κυρίως τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης που αφιερώνουν «πεισματικά» συνεχώς από τον πολύτιμο χρόνο της επιβίωσης του σήμερα, επενδύοντας σε μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας.

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιαλεσάκης Μάριος                        Πρεντάκης Παντελής