Κωνσταντίνος Παϊτέρης: “Εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να ζήσει ο νεαρός που χαροπαλεύει”

Εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να ζήσει ο νεαρός που χαροπαλεύει στην εντατική μονάδα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει τελικά αξία είναι εύκολο να μιλάμε για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα για σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου αλλά πόση υποκρισία υπάρχει στην κοινωνία μας και πόσο τελικά μπορεί να υπάρξει σεβασμός στην πράξη !!!

Από τα λίγα γράμματα που γνωρίζω και ο εγκληματίας ακόμη και ο χειρότερος έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Γιατί φτάνουμε εδώ που φτάνουμε. Γιατί σπαταλάμε έτσι εύκολα μια ανθρώπινη ζωή ή βάζουμε σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή ή ζωές;

Νομίζω ότι όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας πια δεν έχουμε υπομονή και όλοι μας έχουμε κουραστεί και απογοητευτεί με όλα αυτά που γίνονται δίπλα μας και γύρω μας. Γυναικοκτονίες , δολοφονίες , βιασμοί, βασανισμοί, υπέρμετρο ζήλο για να κάνουμε το κακό εύκολα και όχι το καλό.

Είναι εύκολο να κατηγορούμε ή να μας φταίνε όλοι οι άλλοι και πότε ή σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνουμε εμείς τις δικές μας ευθύνες ως άτομα ή ως πολίτες.

Πιστεύω ότι τελικά είναι όλα θέμα εκπαίδευσης για το πώς πρέπει να σκεφτόμαστε βάζοντας σε σωστή θέση το εγώ και το εμείς για να μπορέσουμε να φτιάξουμε κάποτε στο μέλλον μια καλύτερη κοινωνία με πραγματικό σεβασμό στην πράξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών δικαιώματα.

Δεν θέλουμε μια κοινωνία της ανθρωποφαγίας την οποία ζούμε, αλλά μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων και ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες.

Καταδικάζω και καταδικάζουμε κάθε μορφή Βίας από όπου και αν προέρχεται.

Ας κάνουμε όλοι μας παραμερίζοντας το εγώ από όπου και αν βρισκόμαστε. Από όποια κοινωνική ομάδα και αν προερχόμαστε. Από ότι και αν πιστεύουμε, μια προσευχή να σωθεί η ζωή του νεαρού !!!

Κωνσταντίνος Παϊτέρης