Βραδιά Θεάτρου & Ποίησης στην ποντιακή διάλεκτο


Ένα όμορφο καλοστημένο σκηνικό υποδέχτηκε τους πολλούς καλεσμένους, που κατέκλυσαν την αίθουσα του Συλλόγου, την Παρασκευή 22 Γενάρη 2016, για να ζήσουν μια διαφορετική βραδιά.
Βραδιά Θεάτρου και Ποίησης στην ποντιακή διάλεκτο σε κείμενα του Κυριάκου Σαχανίδη και μουσική Βασίλη Αρχιτεκτονίδη.
Την Επιμέλεια και παρουσίαση είχε η Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου.
Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το θεατρικό “Τ’ Αε Βασίλ’ το πνέμαν” από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου.
Το έργο αναφερόταν στη σύγχρονη ζωή των νεοπροσφύγων Ποντίων, τα προβλήματα και τις δυσκολίες επιβίωσής τους, αλλά και στην αντιμετώπισή τους εκ μέρους της πολιτείας. Όμως η ψυχή των Ποντίων είναι αδάμαστη, ακούραστη και ευαίσθητη. Και αναδεικνύεται το μεγαλείο της, το φιλανθρωπικό της πνεύμα, η πεισματική επιμονή για νέους αγώνες και δημιουργία, αλλά και η κοινωνικότητά της.
Αν και ερασιτέχνες μας οδήγησαν σε ένα ταξίδι ιστορίας, πολιτισμού και παράδοσης…..
Άγγιξαν τις ευαίσθητες πτυχές της ψυχής μας με τα πάθος τους και τη μοναδική λαλιά του Πόντου.
Δεν ήταν λίγες φορές που τα μάτια γέμιζαν δάκρυα για αυτά που χάθηκαν αλλά δεν λησμονήθηκαν.
….Και το ασταμάτητο χειροκρότημα, άλλοτε σιωπηρό και άλλοτε ζωηρό για τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές και ιδίως για τα μικρά παιδιά που απήγγειλαν ποιήματα για την “Μάνα” και την “Αγάπη” ξύπνησαν μνήμες.
Κλείνοντας η αυλαία, η Πρόεδρος προσέφερε
σ’ όλους λουλούδια και οι θεατές έφυγαν κατενθουσιασμένοι με την ευχή <…. να μας χαρίσετε και άλλες παραστάσεις, πνευματικές δημιουργίες, μοναδικές στιγμές!>