Ανδρεόπουλος παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑΒ – Καπλάνης: Δεν θα θιγούν εργαζόμενοι δράσεις και δομές – Σιούτη: “με έχει ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος”

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, 22/1/2016

ΠΡΟΣ

-ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΚΕΑΒ κ. ΣΙΟΥΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

– ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

κ. ΣΑΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Η συνεχιζόμενη άρνηση της Δημοτικής Αρχής της Αγίας Βαρβάρας να ενισχύσει περισσότερο, κυρίως οικονομικά, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου έχει φέρει τα τμήματα της ΔΗΚΕΑΒ να λειτουργούν με μεγάλη δυσκολία.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, στην υπηρεσία  «Βοήθεια στο Σπίτι», στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) κ.α., είναι για μήνες απλήρωτοι. Μεγάλες δυσκολίες και τροχοπέδη αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι – ωρομίσθιοι στα αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα του Δήμου (Σχολή Χορού, Ωδείο, Εικαστικό Εργαστήρι, Δραματική Σχολή κλπ).

Επιπλέον η ατολμία  και η απαράδεκτη καθυστέρηση της Διοίκησης του Δήμου να εφαρμόσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και να επιλύσει τα προβλήματα των απλήρωτων και δίκαια αγανακτισμένων  εργαζομένων στη ΔΗΚΕΑΒ, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την ομαλή λειτουργία των πολλών και άκρως σημαντικών  δραστηριοτήτων που οφείλει να έχει η Δημοτική Επιχείρηση.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι  να επαίρονται και να καυχιούνται ότι λειτουργούν όλες οι πολιτιστικές και κοινωνικές δομές του Δήμου μας, αλλά στην πραγματικότητα όλο αυτό το οικοδόμημα να στηρίζεται  στην φιλοτιμία των εργαζομένων και στο μεράκι τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες όσο καλύτερα μπορούν. Άλλωστε, διαπιστώνονται και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, που υπό αυτές τις συνθήκες υποχρηματοδότησης είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν.

Η πενιχρή επιχορήγηση της  ΔΗΚΕΑΒ από το Δήμο οδηγεί την Επιχείρηση σε «λουκέτο».   Με τα χρήματα αυτά, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς και καθυστερημένες κρατικές επιχορηγήσεις πρέπει να καλυφθούν οι μισθοί τόσων  εργαζομένων σε αυτήν, τα λειτουργικά και πάγια έξοδά της, η λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΠΑΝΘΕΟΝ» και τόσες άλλες δημοτικές  δραστηριότητες που συντηρούνται και  εκτελούνται με πραγματική αυτοθυσία και αυταπάρνηση των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της εφαρμογής μιας πραγματικής κοινωνικής πολιτικής, οπότε θα πρέπει και να το αποδείξει έμπρακτα ανοίγοντας τους κρουνούς της οικονομικής ενίσχυσης προς τις δράσεις της Δημοτικής  Επιχείρησης, είτε της πολιτικής της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών έναντι των πολιτών, όπως ορίζουν τα μνημόνια. Το τι τελικά επιλέγει, θα πρέπει πλέον να γίνει ξεκάθαρο στους πολίτες αυτής της πόλης.

Ιδεολόγοι που προσπαθούν και θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, σύντομα μένουν στο περιθώριο ή αγανακτούν! Γιατί είναι τέτοιες οι πολιτικές πρακτικές ,ώστε  δεν τους επιτρέπεται να δράσουν ουσιαστικά. Ξεκινούν με όραμα, όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία και μεράκι και καταλήγουν διακοσμητικά στοιχεία με μια «δήθεν» θέση  ή αξίωμα.

Η επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΝΩΤΙΚΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ» κ. Νίκη Σιαραμπή – Μιχαλακάκου μετά από τα παραπάνω και σε απόλυτη ταύτιση απόψεων  με το στέλεχός της κ. Χρήστο Ανδρεόπουλο, αποφάσισαν  την υποβολή της παραίτησης  του  κ. Ανδρεόπουλου από μέλος του Δ..Σ. της ΔΗΚΕΑΒ, προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Έκριναν από κοινού ότι  η παρουσία του στο Συμβούλιο της ΔΗΚΕΑΒ είναι άνευ ουσίας, αφού η ΔΗΚΕΑΒ εξαρτάται και φέρεται ανάλογα με τις διαθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Η παραίτηση είναι δυστυχώς μονόδρομος για έναν ιδεολόγο και αξιοπρεπή άνθρωπο όταν διαπιστώνει  αδιέξοδα.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή καλείται να αλλάξει ταχτική, έστω και την ύστατη στιγμή, διότι είναι μαθηματικά βέβαιο πως η ΔΗΚΕΑΒ οδηγείται στην κατάργησή της με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου μας.

 

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
  • ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
  • ΜΕΛΗ ΔΣ ΔΗΚΕΑΒ

ΚΑΠΛΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑΒ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Καπλάνη και τον ρώτησε σχετικά με την περίπτωση να κλείσει η ΔΗΚΕΑΒ.

Ο κ. Καπλάνης δεν απέκλεισε την περίπτωση η ΔΗΚΕΑΒ να αναστείλει για οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς λόγους την ύπαρξη της και οι δομές και δράσεις της να μεταφερθούν στο Δήμο.

Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος, οι δράσεις οι δομές της  και τα προγράμματα, αθλητικά και κοινωνικά που σήμερα λειτουργούν από τη ΔΗΚΕΑΒ θα συνεχίσουν από το Δήμο και δεν θα υπάρξει κάτι σε βάρος των συμπολιτών μας.

 

ΣΙΟΥΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (Προεδρος της ΔΗΚΕΑΒ):

ΝΑΙ! Υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσει η ΔΗΚΕΑΒ

Επικοινωνήσαμε και με τη κ. Σιούτη Αντωνία και ζητήσαμε ενημέρωση επί της περίπτωσης να κλείσει η ΔΗΚΕΑΒ μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της.

Η κ. Σιούτη μας δήλωσε πως ο Δήμαρχος την έχει ενημερώσει για το ενδεχόμενο αυτό, αλλά μεχρί στιγμής δεν έχει παρθεί κάποια επίσημη απόφαση.

Οι λόγοι που θα οδηγήσουν τη ΔΗΚΕΑΒ στο να βάλει “ΛΟΥΚΈΤΟ” είναι καθαρά οικονομικοί, μας διευκρίνησε.