Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, από χιλιάδες συγκεντρωμένους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η αρχική συγκέντρωση έγινε στα Προπύλαια και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. 

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και ελεύθεροι επαγγελματίες – μέλη κλάδων του ΕΕΑ κυρίως από τον κλάδο των ασφαλιστών διαμεσολαβούντων και τον κλάδο μεσιτών ακινήτων.

Οι οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποίησαν οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί).

Από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποίησαν γιατροί όλης της χώρας, που εργάζονται τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς.

Στις 11.00 το πρωί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες με τις οικογένειές τους, αλλά και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ που απεργούν από την Τρίτη,  συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επί της Πανεπιστημίου, προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοί του, με αιχμή το ασφαλιστικό.