Διαμαρτυρία συμπολίτη μας στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, για μη ανταπόκριση του δήμου σε αίτημά του, σχετικά με αδέσποτες γάτες και καθαριότητα

Συμπολίτης μας με αίτησή του στο δήμο τον περασμένο Μάρτιο, ζητούσε να υπάρξει μέριμνα για τις αδέσποτες γάτες, περιοχής στην κάτω Αγία Βαρβάρα.

Μεταξύ των μέτρων που ζητούσε να παρθούν, ήταν η στείρωση τους, η οριοθέτηση ειδικών σημείων που όσοι επιθυμούν να βάζουν τροφή για τα τετράποδα αυτά και άλλα.

Επειδή δεν βρήκε ανταπόκριση από το δήμο, όπως υποστηρίζει, απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση για το αυτό θέμα, με την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε με φωτογραφίες που επίσης την συνοδεύουν:

Μετά την υπ αριθ πρωτ 9517/17-03-2022 αίτησή μου προς το Δήμο Αγίας Βαρβάρας με την οποία ζητούσα την περισυλλογή για στείρωση και κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων (γάτες ) στη γειτονιά μας στην οδό Αλαμάνας και συγκεκριμένα στο τμήμα που οριοθετείται από τις οδούς Μεσογείων και Κακίση, ΟΥΔΕΜΙΑ προσπάθεια έγινε από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπως προβλέπεται από το Ν. 4830/2021, με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να έχουν πολλαπλασιαστεί, να μην τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, αδιαφορώντας και για τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ και δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Ν. 4830/2021 άρθρο 10, ο οποίος υποχρεώνει τους Δήμους να συμμορφωθούν εντός 6μηνου από την ψήφισή του για τη διαχείριση αδέσποτων και κυρίως την πρόληψη για τη δημιουργία νέων αδέσποτων. Ζητώ ρητά και κατηγορηματικά βάσει διατάξεων του Ν. 4830/2021 να ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ για όλα τα ανωτέρω και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ την τοποθέτηση κάθε είδους τροφής από πολίτες στην οδό Αλαμάνας και Μεσογείων (Όπου 24ωρου υπάρχουν σκεύη γεμάτα με τροφή) και γενικότερα. Επίσης ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ ΑΜΕΣΑ να ορίσετε ειδικούς χώρους με σημάνσεις όπου επιτρέπεται η τοποθέτηση τροφής.

Παρακαλώ πολύ να μου απαντήσετε άμεσα με ποιό δικαίωμα ο Δήμος δεν εφαρμόζει τον προαναφερόμενο ΝΟΜΟ και παρά την επιδότηση των Δήμων – πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και έχει δημιουργήσει (λόγω της αδιαφορίας και πιθανόν της κακής διαχείρισης) τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια υγιεινή όπως αντικατοπτρίζουν(κατά το ελάχιστο του προβλήματος) και οι φωτογραφίες”.

Υπογραφή αιτούντος