Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: “Τελειώσαμε! Μπήκαν οι υπογραφές!”


Σε τρεις μήνες οι δεξαμενές για τα ελικόπτερα στο όρος Αιγάλεω!

Μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, υπέγραψα την προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ Περιφέρειας και ΠΕΣΥΔΑΠ, για να εγκαταστήσουμε στο όρος Αιγάλεω τρεις ακόμα μεγάλες δεξαμενές ανοιχτού τύπου των 200 κυβικών, ώστε σε περίπτωση φωτιάς να ανεφοδιάζονται επιτόπου, γρήγορα και εύκολα τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ από δικούς της πόρους την προμήθεια των δεξαμενών, ενώ ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα αναλάβει την εγκατάσταση, συντήρηση και ανεφοδιασμό τους με νερό.

Είχε προηγηθεί η προγραμματική σύμβαση εγκατάστασης που υπέγραψα ως πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα, δεδομένου ότι οι δύο από τις τρεις δεξαμενές θα τοποθετηθούν σε ευαίσθητες περιοχές (καταφύγια άγριας ζωής)!

Επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται δημόσια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου καθώς και οι συνεργάτες τους, έχουν έως τώρα υποστηρίξει ουσιαστικά και με έργα τις δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, με τρόπο που δεν είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν.

Τους ευχαριστούμε!

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης