Αλεξιάδης: Και οι αποδείξεις του σούπερ μάρκετ στο αφορολόγητο

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Αλεξιάδης  γνωστοποίησε ότι θα λαμβάνονται υπόψιν όλες οι αποδείξεις, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών ΔΕΚΟ για το αφορολόγητο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επεκταθούν πλήρως οι ηλεκτρονικές και τραπεζικές συναλλαγές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι θα λαμβάνονται υπόψιν όλες οι αποδείξεις, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών ΔΕΚΟ, εκτός από αυτές που αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης, όπως τα ενοίκια, τα ιατρικά έξοδα. «Θέλουμε να γίνονται όλα μέσω τραπεζικού συστήματος, όλα στη φορολογική δήλωση», τόνισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, είπε ότι παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να επιβάλλει νέους ελέγχους για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Σε ερώτηση για τους ηλικιωμένους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό».

Επίσης, αναφορικά με όσους ήδη χρωστούν στην εφορία ή είναι ενταγμένοι στον Τειρεσία, ο κ. Αλεξιαδής ανέφερε ότι στα σχέδια είναι να υπάρχει ένας ειδικός τραπεζικός λογαριασμός όπου δεν θα μπορεί η εφορία και η τράπεζα να προχωρά σε δεσμεύσεις. «Πρέπει να διευκολυνθούν και όσοι είναι στον Τειρεσία. Αυτό που εξετάζουμε είναι να υπάρχει ειδικός λογαριασμός που να είναι ακατάσχετος για χρέη προς την εφορία και προς το δάνειο».

πηγή:www.euro2day