Βορίδης: «Όχι» στη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριότητας των δήμων – «Βολές» κατά δημάρχων

Ενα κατηγορηματικό «όχι» κλείνοντας κάθε ενδεχόμενο μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα των Δήμων, πρόταξε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα «βολές» κατά των Δημάρχων εκείνων που επιμένουν σε εμπαικτικές -όπως τις χαρακτήρισε- πρακτικές με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Ειδικότερα ο κ. Βορίδης απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη ξεκαθάρισε ότι δεν θα λάβει καμία πρόνοια ούτε για την παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων. Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων όσο και η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, απαγορεύονται από το άρθρο 103, παράγραφος 8,του Συντάγματος, σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εδώ κανείς δεν απολύει κανένα. Εδώ λήγουν συμβάσεις και κανείς δεν είπε στους ανθρώπους αυτούς ότι θα μονιμοποιηθούν», τόνισε ο κ. Βορίδης, στρέφοντας τα βέλη του κατά των Δημάρχων εκείνων που κάνουν, όπως είπε, τους «δήθεν καλούς» υπονομεύοντας την ακεραιότητα του συστήματος προσλήψεων αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στο Δημόσιο.

«Τί θέλετε, να επιστρέψουμε στην εποχή που οι διορισμοί γίνονταν με ραβασάκια των κομματικών οργανώσεων;», διερωτήθηκε ο υπουργός και απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, είπε ότι «δεν γίνεται εμείς να βάζουμε στενό κορσέ στους Δημάρχους που στην πλειονότητά τους ανήκουν στη ΝΔ κι εσείς να μας παρακινείτε να τον βγάλουμε για να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν».

Αναφερόμενος στους ΟΤΑ, ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι υπάρχει αύξηση των επιπέδων απασχόλησης, καθώς από 61.000 μονίμους υπαλλήλους που ήταν όταν ανέλαβε, σήμερα πλησιάζουν τους 64.000, δηλαδή υπήρξε αύξηση της τάξεως του 5%. « Όσο για το έκτακτο προσωπικό, παρέλαβα 9.000,σήμερα είναι 24.000 και κάποιοι λένε ότι δεν τους φτάνει», σχολίασε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Συντυχάκης, έκανε λόγο «για άθλια εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, οι οποίοι ζουν με την απειλή της απόλυσης να πλανάται πάνω από το κεφάλι τους».

πηγή: Aftodioikisi.gr –