Συνεχίστηκαν τα έργα διχοτόμησης της παιδικής χαράς στο άλσος Δόξης

Γράφαμε εχθές σχετικά με τις πληροφορίες που είχαμε και αφορούσαν την πρόθεση του δήμου να κόψει στη μέση την παιδική χαρά στο άλσος Δόξης δημιουργώντας, αντί μίας ενιαίας  παιδικής χαράς, δύο τσουρούτικες και αντιπαιδαγωγικές.

Κάναμε ολοκληρωμένη πρόταση  και ζητήσαμε από το δήμο να “ξανασκεφτεί” το θέμα. 

Την πρότασή μας μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: https://proodeutiki.gr/?p=178669

Ο δήμος όπως πληροφορηθήκαμε προβληματίστηκε από την απλοϊκή, αλλά ουσιαστική πρότασή μας, αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να την εφαρμόσει, άγνωστο γιατί.

Όπως ενημερωθήκαμε, αποδέχτηκε το ορθό  της συνέχισης ύπαρξης μίας ενιαίας παιδικής χαράς, αλλά με τελείως λανθασμένο και ανορθόδοξο  τρόπο, αν οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς.

Επίσης μας είπαν πως η πρότασή μας για επιχωμάτωση του “σκάματος” του βρίσκεται το πλατάνι και η μετατροπή του σε παρτέρι με λουλούδια, με το ξήλωμα του υπάρχοντος κιγκλιδώματος, δεν είναι ανεδαφική, αλλά ας περιμένουμε όμως να δούμε.

Περιληπτικά προτείναμε: Να μην τοποθετηθεί το κιγκλίδωμα που μπήκε και χωρίζει την παιδική χαρά σε δύο, να ξηλωθούν οι τσιμεντένιες πλάκες μπροστά από αυτό, το χωμάτινο κομμάτι να καλυφθεί με ελαστικές – απορροφητικές πλάκες όπως η υπόλοιπη παιδική χαρά (όχι απαραίτητα), να καλυφθεί με κηπευτικό χώμα η γούρνα με το πλατάνι και γύρω από το δένδρο να φυτευτούν φυτά και να αφαιρεθεί φυσικά και το κιγκλίδωμα γύρω από αυτήν.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε μια ενιαία παιδική χαρά, ικανοποιητική σε μέγεθος και όχι την κατασκευή δύο μικρών που θα κυριαρχεί το κάγκελο και θα “πνίγει” τα παιδιά.

Δεν δημοσιεύουμε τις πληροφορίες που έχουμε για τα καινούργια σχέδια του δήμου που προέκυψαν μετά το άρθρο μας.

Σημειώνουμε πάντως πως θα είναι εγκληματικό να πέσει έστω και μια χούφτα τσιμέντου στον χώρο, αντί να ξηλωθεί ότι υπάρχει στο χώρο και είναι επικίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν και τρέχουν.

Το ζητούμενο είναι να δώσουμε στα παιδιά περισσότερο και ασφαλέστερο χώρο να παίζουν ξέγνοιαστα και να μην βρεθούν ανάμεσα σε υπερβολικά και αχρείαστα κάγκελα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε φαίνεται η αναίτια κατάσταση που διαμορφώνεται και το κόψιμο της παιδικής χαράς σε δύο μικρότερα κομμάτια.

Πάντως δεν αποκλείεται να αρχίσουν τα ξηλώματα μέρους της περίφραξης, που μόλις εχθές τοποθετήθηκε, βάσει των νέων σχεδίων…