Ο Δήμος σχεδιάζει να κόψει την παιδική χαρά στο Άλσος Δόξας σε δύο κομμάτια;;;

Στο Άλσος Δόξης, του οποίου η έκταση είναι αρκετά μεγάλη, υπάρχει μια μικρή παιδική χαρά, σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής και τα όργανά της ξεπερασμένου τύπου.

Σαν χώρος δεν έχει πιστοποίηση επειδή η παιδική χαρά δεν έχει περίφραξη, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, πράγμα που στο παρελθόν έχουμε γράψει επανειλημμένα.

Με ικανοποίηση είδαμε εχθές συνεργείο του δήμου να εμφανίζεται στο χώρο προκειμένου να τοποθετήσει σιδερένια περίφραξη, αντί  ξύλινης για την οποία έχουμε εκφράσει στο παρελθόν σχετικές αντιρρήσεις, ως προς την ανθεκτικότητά τους και την ευκολία καταστροφής τους.

Η πρωταρχική μας ικανοποίηση εξανεμίστηκε όμως, όταν μετά από λίγες ώρες ενημερωθήκαμε τι σχεδιάζει να κάνει ο δήμος, αν οι πληροφορίες μας είναι ορθές.

Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο είναι η εξής:

Ανάμεσα στα όργανα που παίζουν τα παιδιά υπάρχει ένα κενό χωμάτινο (ο υπόλοιπος χώρος είναι πλακοστρωμένος με ελαστικά απορροφητικά). Υπάρχει επίσης ένα στρογγυλό σκάμα με ένα πλατάνι στο κέντρο του, με προστατευτική περίφραξη γύρω του.

Ο δήμος λοιπόν τι σκοπεύει να κάνει, αν ευσταθούν οι πληροφορίες μας και τα πρώτα σημάδια δείχνουν;

Πρόκειται να κόψει και να περιφράξει την παιδική χαρά σε δύο κομμάτια, αποξενώνοντας την παιδική χαρά και τα παιδιά και στριμώχνοντάς τα σε δύο μικρότερα τεμάχια.

Σαν όριο μπαίνει το χωμάτινο κομμάτι με αποτέλεσμα να “καταφέρει” να δημιουργήσει δύο “στρούγγες”.

Τι πρέπει να κάνει ο δήμος:

1). Να καλύψει το χωμάτινο κομμάτι και εκείνο που έχει τσιμεντένιες πλάκες, με το ελαστικό απορροφητικό υλικό, όπως είναι και η υπόλοιπη παιδική χαρά και να ενώσει τα δύο μέρη.

2). Να αφαιρέσει το κιγκλίδωμα γύρω από το πλατάνι και να γεμίσει το σκάμα με κηπευτικό χώμα διαμορφώνοντάς το σε παρτέρι και φυτεύοντας το.

3). Να τοποθετήσει μία περίφραξη στην παιδική χαρά, αφού πλέον ο χώρος θα είναι ενιαίος και όχι δύο κομμάτια.

Με τον τρόπο αυτό και η παιδική χαρά θα μεγαλώσει, αφού πλέον δεν θα υπάρχει το χωμάτινο κομμάτι, αν και σε πολλές παιδικές χαρές άλλων δήμων προτιμούν το χώμα αντί οποιασδήποτε τεχνικής κάλυψης.

Θα χρησιμοποιήσει λιγότερη περίφραξη και το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς πιο παιδαγωγικό και ευχάριστο για τα παιδιά να τρέξουν με ασφάλεια στον ενιαίο πλέον μεγαλύτερο χώρο τους, από το να βρεθούν σε δύο μικρότερους χώρους, με περιορισμένες δυνατότητες  να τρέξουν και να παίξουν με ασφάλεια και με άνεση.

Πάντως ακόμα και τώρα μπορεί να εφαρμοστεί η πρότασή μας, εάν κριθεί καλύτερη από αυτά που κατά πληροφορίες μας σχεδιάζονται…

Θα προτείναμε να  μην συνεχιστούν οι εργασίες έως ότου υπάρξει πιο ώριμη σκέψη.

Η εφημερίδα μας τίθεται στη διάθεση του δήμου για περισσότερες εξηγήσεις και ολοκληρωμένη πρόταση…