Έργα από την ΕΥΔΑΠ στην οδό Ψηλορείτη – Ξήλωμα παλαιών αγωγών και αντικατάστασή τους με νέους

Γράφαμε εχθές το πρωί πως θα ξεκίναγαν έργα στην οδό Ψηλορείτη από την ΕΥΔΑΠ και υπενθυμίζαμε την ταλαιπωρία που τράβηξαν  οι κάτοικοι αυτού του δρόμου τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα τον Σεπτέμβριο.

Σχεδόν καθημερινά υπήρχε κάποια νέα βλάβη ή θραύση αγωγού με αποτέλεσμα έως ότου επισκευαστεί, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να μένουν χωρίς νερό.

Επισημαίναμε επίσης πως το παμπάλαιο σε ορισμένους δρόμους της πόλης μας δίκτυο της Εταιρείας Υδάτων χρειάζεται αντικατάσταση διότι συνεχώς θα έχουμε προβλήματα.

Το πρωί εχθές λοιπόν Δευτέρα 14 Νοεμβρίου εμφανίστηκε πολυμελές συνεργείο της ΕΥΔΑΠ και άρχισε τα σκαψίματα και τα ξηλώματα παλιών αγωγών και εξαρτημάτων στο σημείο της οδού Ψηλορείτη από την οδό Δημητσάνας έως την Αμφείας.

Τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί στο κομμάτι αυτό που είχε πάθει τις σοβαρότερες ζημιές στο παρελθόν και οι κάτοικοι ελπίζουν η χθεσινή να ήταν η τελευταία ταλαιπωρία που πέρασαν…  

Σήμερα οι εργασίες θα συνεχιστούν από την οδό Αμφείας προς το υδραγωγείο με σκοπό να αντικατασταθεί το παλαιό δίκτυο αγωγών και να απαλλαγεί η περιοχή από τα δεινά.

Θυμίζουμε επίσης πως οι κάτοικοι του δρόμου επί εβδομάδες πνίγηκαν στις σκόνες από τα χώματα που είχαν μείνει στο οδόστρωμα από τα έργα και τις εκκλείσεις τους προς το δήμο να στείλει την υδροφόρα του να πλύνει το δρόμο.

Ας ελπίσουμε πως ο δήμος αυτή τη φορά θα βρει λύσεις και δεν θα αφήσει τους συμπολίτες μας μέσα στα χώματα.

Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία παλαιότερη πρόταση μας, σε ανάλογο θέμα, ο δήμος να ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ να πλύνει το οδόστρωμα μετά το τέλος των εργασιών.