Απάντηση του Μιχάλη Γιάγκα στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για τη γέφυρα της οδού Στέφανου Σαράφη

Επιτέλους μετά από 16 μήνες, η Δημοτική Αρχή εδέησε, να επιχειρήσει να απαντήσει στην αγωνία των πολιτών για την τύχη της γέφυρας στη Στέφανου Σαράφη, η οποία παρέμενε κλειστή από τον Οκτώβριο του 2014.

Ως συνδυασμός «Δυνατή Πόλη» αναδείξαμε όχι μόνο την αναλγησία αλλά και την αδράνεια της δημοτικής αρχής, προχωρώντας σε ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου, έκπληκτοι είδαμε να  αναφέρονται τα εξής: «στην προσπάθεια ορισμένων που για αντιπολιτευτικούς λόγους επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα, με καταγγελίες περί αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, δεν θα θέλαμε να σταθούμε».

Η δική μας απάντηση είναι πως όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, η «Δυνατή Πόλη»  θα βρίσκεται πάντα, στην πρώτη γραμμή, ασκώντας γόνιμη και ουσιαστική κριτική στη Δημοτική αρχή για τις καθυστερήσεις, τις παραλήψεις και τη νωχελικότητα που επιδεικνύει , όπως άλλωστε έκανε από την αρχή της δημοτικής περιόδου.

Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί πως στο δελτίο τύπου, γίνεται εμμέσως προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στην περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει τις προτάσεις και τις πιστώσεις, που κατέθεσε η Δημοτική αρχή, για την αποκατάσταση της γέφυρας.

Επίσης, το δελτίο τύπου,  αναφέρεται στη δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού έργου για τη συλλογή των όμβριων από τη οδό Κρήτης και είναι ασαφές, ως προς το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της γέφυρας και την παράδοση στην κυκλοφορία της οδού Στέφανου Σαράφη.