Με επιτυχία, η συζήτηση με θέμα «Εφηβεία και Σχολικός Εκφοβισμός» στο Α Λύκειο

Ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Εφηβεία και Σχολικός Εκφοβισμός» πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας.

Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς των δυο λυκείων της πόλης μας, 1ου και 2ου Λυκείου.

Προσκεκλημένη ήταν η ψυχολόγος κ. Σταυρούλα Μπαντούνα η οποία παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες της ευαίσθητης ηλικίας της εφηβείας ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο δυσάρεστο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και της παραβατικότητας στα σχολεία, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως.

Παρόντες ήταν οι διευθυντές των δυο λυκείων της πόλης μας κ.κ. Αλέκος Μυλωνάς και Διονύσης Βυθούλκας οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ως εκπαιδευτικοί, για τα παραπάνω θέματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της πόλης μας κ. Λαζαρος Κονταξής.

Η δίωρη και πλέον ενημερωτική συζήτηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί, μολονότι προβληματισμένοι, αποχώρησαν ικανοποιημένοι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν τόσο έντονο που η διάρκεια της εκδήλωσης ξεπέρασε τις δυόμιση ώρες.

Η κ Μπαντούνα παρουσίασε εκτενώς το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, εξήγησε τα αίτια που το προκαλούν και τόνισε ιδιαίτερα τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Η σημαντικότητα του θέματος επιβεβαιώθηκε από τις πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων.

Είναι ένα σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο που η αντιμετώπιση του απαιτεί την εγρήγορση και τη συνεργασία της οικογένειας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτείας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και την προώθηση μιας απρόσκοπτης και αποτελεσματικότερης μεταξύ τους συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τους νέους και το σχολείο, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις συναφούς περιεχομένου για το επόμενο χρονικό διάστημα.