ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έναρξη πιλοτικού προγράμματος οδικής ασφάλειας στα σχολεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 9 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έναρξη πιλοτικού προγράμματος οδικής ασφάλειας στα σχολεία της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σήμερα (προχθές) ξεκίνησε δυναμικά στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών από το 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Στη δράση παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Απορριμμάτων και Δημοτικών Κτηρίων, κ. Ιωάννης Πουλάκης, και η Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε θέματα Παιδείας, κ. Αλεξάνδρα Φέγγη.

Η Περιφέρεια Αττικής καινοτομεί με τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την οδική ασφάλεια «Κάν’ το Σωστά. Μπορείς.» μέσω διαδραστικής και βιωματικής εκπαίδευσης, σχεδιασμένη από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για τους μαθητές με παρακολούθηση βίντεο και φωτογραφιών για τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και με χρήση προσομοιωτών μέθης, ανατροπής και πρόσκρουσης οχήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Λεωτσάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα ακόμη μέτρο της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια, με το καινοτόμο πρόγραμμα ενημέρωσης οδηγικής συμπεριφοράς για τα παιδιά μας. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και παράλληλα συγκίνηση, να παραβρίσκομαι στην έναρξη αυτού προγράμματος στο σχολείο που υπήρξα κι εγώ μαθητής. Αλλάζουμε νοοτροπία, οδηγούμε σωστά.». Ακολουθούν προγραμματισμένες δράσεις στις 18 Νοεμβρίου στο 4ο Λύκειο Πετρούπολης και στις 30 Νοεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Καματερού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, προκρίνει το τρίπτυχο «Μαθαίνω – Προσέχω – Νοιάζομαι» για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, εμφυσώντας στα παιδιά από μικρή ηλικία την οδηγική συμπεριφορά και κουλτούρα ανάλογη των ευρωπαϊκών προτύπων. Στόχος του είναι η Οδική Παιδεία να καταστεί υποχρεωτική, ως αυτοτελές μάθημα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας αλλαγής νοοτροπίας στην άσφαλτο και μείωσης των δυστυχημάτων.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr