Έργα που σχεδιάζονται για την πόλη μας μέσα στο 2016, που αν γίνουν θα αλλάξουν πολλά…

Με ευχάριστα νέα ξεκινάει η καινούργια χρονιά όσον αφορά μία σειρά έργων στην πόλη μας τα οποία σχεδιάζονται να γίνουν ή να ξεκινήσουν μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας για εφέτος η Δημοτική Αρχή και άλλοι φορείς έχουν προγραμματίσει να δημοπρατηθούν ή να κατασκευαστούν ορισμένα έργα που θα αλλάξουν την μορφή της πόλης μας, εάν και εφόσον πραγματοποιηθούν όμως…

Ορισμένα από αυτά έχουν ήδη αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ενώ άλλα θα έρθουν προς ψήφιση σε επόμενες συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα έως το Καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο που αφορά τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, η οποία είναι κλειστή εδώ 14 μήνες, εξαιτίας των βροχοπτώσεων του 2014.

Η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου και τα έργα θα διαρκέσουν περίπου πέντε μήνες.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου το αποχετευτικό δίκτυο που περνούσε κάτω από τη Γέφυρα και ήταν κατεστραμμένο εδώ και χρόνια δημιουργώντας μια υπόγεια λίμνη στα θεμέλια της γέφυρας. Το έργο θα κοστίσει 700.000 ευρώ και χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Μέσα στο 2016 προβλέπεται να δημοπρατηθούν ή στην καλλίτερη περίπτωση να ξεκινήσουν δύο έργα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και χρόνια.
Πρόκειται για το κολυμβητήριο στο χώρο των σημερινών γηπέδων Χαντ-μπολ, στο Άλσος Ειρήνη δίπλα στο αναψυκτήριο “ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ” και στο κάτω μέρος του Άλσους, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα 5Χ5.

Το Δυσβάστακτο Δάνειο που έχει πάρει ο Δήμος μας για την αγορά του χώρου του εργοστασίου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, μεταφέρεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με υψηλότερο επιτόκιο, αλλά μεγαλύτερη περίοδο εξόφλησης του πράγμα που το κάνει ευκολότερο στην διαχείρισή του.

 

Τα έργα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ριμινίτικα θα συνεχιστούν κανονικά και την φετινή χρονιά και υπάρχει η ελπίδα πως θα ολοκληρωθούν φέτος. Το έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Σχεδιάζεται η αλλαγή όλων των φωτιστικών στους δρόμους της πόλης μας και θα αντικατασταθούν με άλλα τα οποία θα έχουν λάμπες ενεργειακές.

Ο Δήμος δαπανά κάθε χρόνο περί τις 700.000 ευρώ για δημοτικό φωτισμό. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα εξοφληθεί από την οικονομία που θα πραγματοποιηθεί (40%) σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις θα υπάρχει και ένα ποσό περί τις 70.000 ευρώ κέρδος του δήμου ετησίως.

Ένα ακόμα σημαντικό έργο, ίσως το σημαντικότερο είναι η επανέναρξη των εργασιών της κατασκευής της γραμμής του ΜΕΤΡΟ που θα ενώνει την πόλη μας με τον Πειραιά και έχουν σταματήσει εδώ και οκτώ μήνες περίπου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν το έργο θα ξεκινήσει πάλι μέσα στον Γενάρη.

Ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ βρίσκεται σταματημένος εδώ και 8 μήνες στο σταθμό “ΝΙΚΑΙΑ” και υπολογίζεται να μπορέσει από τον επόμενο μήνα και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση του να ξεκινήσει για τον επόμενο σταθμό  που είναι τα “ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ” περίπου μέχρι τον Απρίλιο του 2016.

Από εκεί θα χρειαστούν περίπου 5 μήνες μέχρι τον ΠΕΙΡΑΙΑ και άλλοι τόσοι (πέντε) μέχρι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ περίπου στις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις που υπάρχουν, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. υπολογίζει για λειτουργία της γραμμής το 2019, με καθυστέρηση που θα φτάνει τον 1,5 χρόνο, από την αρχική εκτίμηση.

Η επέκταση της γραμμής ξεκίνησε το 2012 και με την ολοκλήρωση του θα προσθέσει στο υπάρχον  δίκτυο 7,5 χλμ. νέας γραμμής και 6 νέους σταθμούς.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για εφέτος να πραγματοποιηθούν στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας.

Η χρηματοδότησή τους υπολογίζεται να γίνει από διάφορους φορείς, χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου.

Είναι σημαντικό ο σχεδιασμός να πάρει σάρκα και οστά και η πόλη μας να ατενίσει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής που ζούμε και να γίνει φιλικότερη και περισσότερο φιλόξενη για τα παιδία και τους νέους της πόλης μας.

Από εμάς μια ευχή «μακάρι τα σχέδια να γίνουν πράξη»…