Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτανεία της εικόνας των Αγίων Αναργύρων στο πευκόφυτο χώρο του Νοσοκομείου

Μια ξεχωριστή λειτουργία και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δεκάδες πιστοί που εχθές το απόγευμα κατέκλυσαν τον χώρο του Ι. Ν. των Αγίων Αναργύρων που σήμερα εορτάζει, εντός του  Νοσοκομείου.

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκόπιου και Ιερέων ο Μέγας Πανηγυρικός καθήλωσε τους πιστούς αλλά και πολλούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που πέρασαν για να ανάψουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν τους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό.

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα και συγκινητική στο περιβάλλον που υπάρχει ο Ναός, έδωσε άλλη διάσταση μακριά από τα ισχυρά φώτα και τους θορύβους της πόλης.

Ιδιαίτερα η λιτανεία της εικόνας των Αγίων στο πευκόφυτο και με το φως των κεριών φωτιζόμενο μονοπάτι που πέρασε η πομπή ήταν κάτι ιδιαίτερα όμορφο.

Στους επίσημους δεν διακρίναμε άλλον, παρά μόνο τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Χαρά Καφαντάρη η οποία επισκέφτηκε και το κελί του Άγιου Ευμένιου με συνεργάτιδά της.

Αξιοσημείωτο επίσης ήταν το γεγονός πως ο ναΐσκος για τον οποίον γράφαμε εχθές σχετικά, άνοιξε τις πύλες του στους πιστούς και αρκετοί από αυτούς άναψαν και κεράκι στη μνήμη των Αγίων Ευμένιου και Νικηφόρου του Λεπρού, στο οποίο είναι αφιερωμένο.