Ο Δήμος θα στραφεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σχετικά με τις καταγγελίες Φέγγη, περί “χρημάτων για έργα του Δήμου στις τσέπες ημετέρων”

Σε δημοσίευμά μας την περασμένη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου αναφέραμε την καταγγελία που έκανε η π. Αντιδήμαρχος της πόλης μας και νυν Δημοτική Σύμβουλος κ. Φέγγη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, σύμφωνα με την οποία “χρήματα του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” για έργα στην πόλη μας, κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων”.

Η κ. Φέγγη αναφέρθηκε δις στο θέμα αυτό στην παραπάνω συνεδρίαση και επανέλαβε την καταγγελία της όταν ρωτήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεωργιαννάκη σχετικά με αυτήν.

Σημειώναμε επίσης πως η Διοίκηση του Δήμου δεν έδωσε εξηγήσεις, ούτε απάντησε στην καταγγελία της π. Αντιδημάρχου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Σήμερα λάβαμε από το Δήμο το παρακάτω Δελτίο Τύπου, που αφορά την καταγγελία της κ. Φέγγη.

Σε αυτό ο Δήμος αφήνει να εννοηθεί πως θα απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θα κληθεί η κ. Φέγγη να αποδείξει τα λεγόμενά της.

————————————————-

Αγία Βαρβάρα,  18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του προηγούμενου ΕΣΠΑ  2007 – 2013 προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» με δυνητικούς δικαιούχους οργανισμούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπέβαλαν αίτημα χρηματοδότησης δράσεων και έλαβαν τελική έγκριση περισσότεροι από 100 δήμοι σε όλη τη χώρα. Λόγω προβλημάτων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εν λόγω δράσης από το φορέα διαχείρισης του ΥΠΕΚΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα εν λόγω έργα παρουσίασαν προβλήματα υλοποίησης και τελικά απεντάχθησαν.

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας προέβη στον έγκαιρο προγραμματισμό για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όμως, λόγω των ανωτέρω διαδικαστικών και γραφειοκρατικών εμπλοκών του προγράμματος , συμβασιοποίησε τελικά  ποσό ύψους 17.400,00 € για τεχνική στήριξη, από το οποίο τελικά πληρώθηκε ποσό μόλις 8.943€(!) και το πρόγραμμα σταμάτησε.

Μετά από όλα αυτά είναι απορίας άξιον πού στηρίζονται  και πώς τεκμηριώνονται απόψεις ότι  δήθεν «Χρήματα για έργα στο Δήμο, κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων».

Απορία την οποία  θα κληθεί να  επιλύσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, όποιος προβάλλει τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας