Επιλέχτηκε και βραβεύτηκε το σήμα του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της πόλης μας

Εχθές το βράδυ 5 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ, έγινε η παρουσίαση και βράβευση του  σήματος που επιλέχτηκε μεταξύ 27 για να είναι πλέον το επίσημο σήμα του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της πόλης μας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 σπουδαστές του τμήματος Γραφιστικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι οποίοι εργάστηκαν σαν άτομα αλλά και σαν ομάδες.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ΤΣΟΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΝΕΛΛΗ με το σήμα που δημοσιεύουμε παραπλεύρως και θα είναι το σήμα κατατεθέν του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της πόλης μας.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται με ευρωπαϊκά κονδύλια και η πόλη μας επιλέχτηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών το 2019, να είναι μεταξύ των πόλεων που θα λάβουν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την υλοποίηση του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, πρόκειται να αναμορφωθούν οι εμπορικοί δρόμοι Βενιζέλου, Μεγ. Αλεξάνδρου και κάθετοι  αυτών.

Νέα πεζοδρόμια, νέες τέντες σε καταστήματα, ηλεκτρονικές σηματοδοτήσεις και ενημερώσεις, νέες προσόψεις στις επιχειρήσεις, φωτισμός και πολλά νέα έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης μας.

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γρέτζελος Νίκος, ο οποίος εκπροσώπησε το Επιμελητήριο αντί του Προέδρου του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, λόγω covid – 19, μίλησε για τα οφέλη που θα έχει η πόλη μας μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Τα ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ βασίζονται σε πρότυπα πετυχημένων εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο και θα γίνουν πόλος έλξης των καταναλωτών.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των τριών πρώτων επιλεχθέντων σημάτων, ενώ δόθηκε και βραβείο στο σήμα το οποίο συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους προτίμησης από το κοινό, αλλά δεν ήταν ανάμεσα στις επιλογές της επιτροπής.

ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ