Πρόταση για αναβάθμιση του “Μουσείου Φυσικής Ιστορίας”…

Τον περασμένο Ιούλιο ο δήμος τελείωσε το  παρτέρι που κατασκεύασε στο πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα και φύτεψε εκεί τα πέντε ελαιόδεντρα που μας δώρισε η τραινοσέ.

Μάλιστα τοποθετήθηκε στο σημείο και πινακίδα με τον υπερβολικό θα λέγαμε τίτλο  “ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”, αλλά ας μη κολλάμε σε αυτό.

Πιστεύουμε πως για να δικαιολογεί κάπως τον τίτλο του το “ΜΟΥΣΕΙΟ”, πρέπει μπροστά από κάθε δένδρο να τοποθετηθεί μια πινακίδα που θα αναγράφει ορισμένα στοιχεία για το κάθε ένα δέντρο ξεχωριστά.

Την ποικιλία του, την περιοχή προέλευσης, πόσων ετών είναι και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να ενδιαφέρει “τον επισκέπτη”.

Τουλάχιστον όποιος περνάει, να σταματάει για να διαβάζει τις πινακίδες και να επιτελέσει και επιμορφωτικό έργο το “ΜΟΥΣΕΙΟ”.

Ο δήμαρχος στο παρελθόν είχε ζητήσει ιδέες και προτάσεις.

Εμείς λοιπόν κάνουμε την παραπάνω.

Δεν απομένει παρά να υλοποιηθεί, εάν κριθεί θετική και εποικοδομητική…

Και κάτι άλλο, οι υπάρχουσες πινακίδες να στραφούν προς το πεζοδρόμιο, αφού εκεί κινείτε ο κόσμος και όχι προς την λεωφόρο και φυσικά εάν υιοθετηθεί  και η πρόταση μας να έχουν την ίδια κατεύθυνση, εκτός κι αν είναι δύο όψεων…