Ανακοίνωση από τους Δασκάλους, σχετικά με τον ανελκυστήρα του 2ου Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας


Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων & η Διεύθυνση του Σχολείου θα ήθελε να σας ενημερώσει αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί από τη στιγμή που έγινε η εγγραφή του ΑΜΕΑ μαθητή στην Πρώτη Τάξη του σχολείου μας τον περασμένο Μάρτιο.

1ο) Αμέσως μετά από την εγγραφή του μαθητή στις 10-03-2022 Α.Π. 37 (Εξ. Επείγον) ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου η διαμόρφωση της τουαλέτας ισογείου σε WC ΑΜΕΑ, κάτι το οποίο έχει ήδη υλοποιηθεί με έξοδα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Στο σημείο αυτό να επιβεβαίωσουμε το γεγονός ότι πράγματι όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι διαχρονικά 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στα σχολεία συμβάλλοντας καταλυτικά στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους.

2ο) Στις 11-07-2022 ΑΠ 96 (Εξ. Επείγον) ενημερώνουμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και αποστέλλονται οι δύο τεχνικές προσφορές για την ανακατασκευή του ανελκυστήρα, όπως αυτές ζητήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

3ο) Επειδή κατανοήσαμε ότι το ποσό είναι σημαντικό άμεσα υποβάλαμε αίτημα χορηγίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κωδικός Αιτήματος GRA-200000904 από 20-07-2022). Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι τα Χριστούγεννα του 2018 το Ίδρυμα με χορηγία της τάξης των 12.000 ευρώ προχώρησε στην ανακατασκευή της αυλής του σχολείου. Το 2016 με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση αξίας 4000 ευρώ εμπλουτίσαμε τον υλικοτεχνικό μας εξοπλισμό, ενώ την πρόσφατη δωρεά σε σπάνιους τίτλους βιβλίων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων – κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας – το μεγαλύτερο μέρος της το δωρίσαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πόλης για να το καρπωθούν όλοι οι συμπολίτες μας.

4ο) Παράλληλα -κατόπιν προφορικής επικοινωνίας – υποβάλαμε αίτημα και στην Υφυπουργό Τουρισμού – πρώην Παιδείας & Θρησκευμάτων – κα. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία απ’ την προηγούμενη θέση ευθύνης διατηρεί ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας μαζί μας -εκτιμώντας βαθύτατα το Έργο που συντελείται στον Οργανισμό μας- και από την οποία εξακολουθούμε να αναμένουμε απάντηση από τον χώρο του τουρισμού.

5ο) Η προσωρινή μεταφορά των μαθητών της Πρώτης Τάξης στην αίθουσα πολλάπλών χρήσεων – εκδηλώσεων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όχι “γιατί χαλά τη βολή μας”. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αυτού του Σχολείου έχει αποδείξει διαχρονικά ότι “δεν βολεύτηκε Ποτέ…”. Μία τέτοια μεταφορά σε μαθητές Πρώτης Τάξης χαρακτηρίζεται αφενός αντιπαιδαγωγική για την αρχική κοινωνικοποίηση και ένταξη των μικρών μαθητών αφετέρου στην αίθουσα σιτίζονται οι 45 μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται στο διάλειμμα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και σε αυτή διεξάγονται όλες οι γιορτές και εκδηλώσεις.

6ο) Από τη στιγμή που η μητέρα του μαθητή μας έχει εκδηλώσει την απόλυτη επιθυμία της το παιδί να φοιτήσει στο σχολείο μας εμείς έχουμε προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ώστε να είναι ομαλή η φοίτησή του σε αυτό, τις οποίες γνωρίζει τόσο η Δημοτική Αρχή όσο κι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Εμείς έχουμε κάνει όλα τα Πρωτάκια μας να αγαπήσουν το Σχολείο από την πρώτη ημέρα σε αυτό γιατί είμαστε Σχολείο της Συμπερίληψης κι είμαστε Περήφανοι για αυτό! Αυτό το γνωρίζει η Πόλη, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το Υπουργείο και Φορείς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε διαχρονικά.

Μάκαρι όσο γίνεται πιο σύντομα να αρθούν ‘όλα τα εμπόδια για την ομαλή φοίτηση του μαθητή μας σε αυτό!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Η Διεύθυνση

του 2ου ΔΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ