Μεγάλες διαστάσεις πλέον παίρνει το θέμα της μη λειτουργίας του ανελκυστήρα για ΑμεΑ, του Β Δημοτικού Σχολείου

Μεγάλες διαστάσεις πλέον, παίρνει το θέμα της μη λειτουργίας του ανελκυστήρα για ΑμεΑ, του Β Δημοτικού Σχολείου.

Την περασμένη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας προς το δήμο, με την οποία  ζητούσε εξηγήσεις για τη μη συντήρησή του, τη στιγμή που υπάρχει μαθητής στο σχολείο που το χρειάζεται.

Εχθές Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι η Αντιδήμαρχος κ. Φέγγη ανάρτησε κείμενο – απάντηση σε αυτήν την επιστολή.

Υπήρξαν πολλά σχόλια, στην ανάρτηση της Αντιδημάρχου,  για να ακολουθήσουν δύο ακόμα κείμενα που αφορούσαν το θέμα.

Το πρώτο από το Σύλλογο Διδασκόντων του Β Δημοτικού, μέσα από το οποίο γίνεται γνωστό, πως το ζήτημα ήταν σε γνώση του Δήμου από τον Ιούλιο του 2022, όπως επίσης και οι κινήσεις που έγιναν προς τρίτους για την εξεύρεση χρημάτων για την συντήρηση του ανελκυστήρα.

Επίσης υπήρξε μία ακόμα επιστολή από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας, κ. Λάζαρο Κονταξή, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΣΙΩΠΗ, ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, αναφέροντας στην πρώτη της παράγραφο χαρακτηριστικά:

“Σιωπή θα έπρεπε να κάνετε κύριε Δήμαρχε, κυρία Αντιδήμαρχε και λοιποί παραταξιακοί ακόλουθοι για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί εν τη γενέσει του”.

Επίσης για το θέμα αυτό και η παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα κυκλοφόρησε δελτίο τύπου.

Σημειώνουμε πάντως πως ενώ το θέμα ήταν γνωστό σε περιορισμένο κύκλο και δύσκολα κάποιος αποσπούσε πληροφορίες, όταν η εφημερίδα μας το δημοσιοποίησε και πλέον δεν μπορούσε να μείνει σε στενό περιβάλλον, άρχισαν δημόσια πλέον οι συζητήσεις και είναι βέβαιο πως τώρα το πρόβλημα θα λυθεί.

Και τα χρήματα θα βρεθούν και ο ανελκυστήρας θα συντηρηθεί και θα λειτουργήσει και θα πάψει η ταλαιπωρία του μικρού μαθητή.

Έπρεπε πρώτα να γίνει χαμός. Επιστολές – αναφορές στη Βουλή. Επιστολές σε υπουργούς. Εκκλήσεις σε Ιδρύματα και ιδιώτες επιχειρηματίες για το αυτονόητο…

Δημοσιεύουμε ξεχωριστά όλες τις χθεσινές επιστολές στη σημερινή μας κυκλοφορία.