Λάζαρος Κονταξής: “Σιωπή θα έπρεπε να κάνετε κύριε Δήμαρχε, κυρία Αντιδήμαρχε και λοιποί παραταξιακοί ακόλουθοι…”

ΣΙΩΠΗ, ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

Σιωπή θα έπρεπε να κάνετε κύριε Δήμαρχε, κυρία Αντιδήμαρχε και λοιποί παραταξιακοί ακόλουθοι για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί εν τη γενέσει του.

Για ένα θέμα που αντί να το δείτε με την δέουσα προσοχή, προτιμήσατε να το διαχειριστείτε με τρόπο ερασιτεχνικό ψάχνοντας να βρείτε λύσεις του ποδαριού ενώ είχατε ενημερωθεί εγκαίρως και πολύ νωρίτερα από ότι ισχυρίζεστε.

Ντροπή κύριε Δήμαρχε, κυρία αντιδήμαρχε (που βγήκατε να απαντήσετε εξ’ονόματος του Δημάρχου) και λοιποί παραταξιακοί ακόλουθοι, που για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα ετοιμάσατε επιστολή λέγοντας, λίγο πολύ, πως για αυτό ευθύνονται ολοι οι άλλοι, που ενώ τους προτείνατε λύσεις αυτοί προτίμησαν να αφήσουν ενα παιδί να ταλαιπωρείται.

Άρα, δηλαδή, και την μητέρα που της προτάθηκαν οι λύσεις και δεν τις δέχθηκε. Με τι σκοπό αλήθεια; Να ταλαιπωρεί το παιδί της, για το οποίο έφυγε από τον τόπο της, για να του προσφερει την απαραίτητη φροντίδα;

Ντροπή κύριε Δήμαρχε, κυρία αντιδήμαρχε (που βγήκατε να απαντήσετε εξ’ονόματος του Δημάρχου) και λοιποί παραταξιακοί ακόλουθοι, που σε αυτό το κάδρο εντάξατε τους εκπαιδευτικούς μας. Τους εκπαιδευτικούς του Δευτέρου δημοτικού σχολείου της πόλης μας και τον Διευθυντή μας, που αποτελούν μια από τις πιο αξιόλογες ομάδες δασκάλων ολόκληρης της πόλης και σίγουρα μια από τις καλύτερες της δυτικής Αθήνας, λέγοντας πως δεν ηθελαν να χαλάσουν την βολή τους λες και δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Ντροπή κύριε Δήμαρχε, κυρία αντιδήμαρχε (που βγήκατε να απαντήσετε εξ’ονόματος του Δημάρχου) και λοιποί παραταξιακοί ακόλουθοι, που σε αυτό το κάδρο βάλατε και τους γονείς, προσπαθώντας να ρίξετε ευθύνες επειδή μίλησαν και δεν σιώπησαν, όπως θα επιθυμούσατε.

Που απαντήσατε, για ακόμα μια φορά, στην Ένωση Γονέων της Πόλης (στον μεγαλύτερο φορέα της πολης μας) με υφος απαξιωτικό, παραταξιακό, ενώ ταυτόχρονα τόσα χρόνια αποφεύγετε να απαντήσετε στις επιστολές μας ή στις προσκλήσεις μας για συνάντηση (με τελευταία άρνηση αυτήν της Προέδρου της πρωτοβαθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου πριν μερικες μερες γιατί θα ζητούσαμε εξηγήσεις για το θέμα του ασανσέρ). Που για ακόμα μια φορά μας εντάξατε στην αντιπολίτευση, αφού είχαμε σκοπό να σας θίξουμε, ενώ, κανονικά, θα έπρεπε να σας ευχαριστούμε που ζούμε σε ΑΥΤΗΝ την πόλη. Σε μια πόλη όμως που δεν προηγείται αλλά ακολουθεί από απόσταση. Που δεν προσφέρει ούτε υποδομές, ούτε υπηρεσίες, ούτε ασφάλεια, ούτε καν συνοχή, καθώς από τις τελευταιες εκλογες και μετά αυτή έχει χωριστεί στα δυο. Στα δυο, με αυτούς που είναι υπέρ σας αλλιώς εναντίον σας.

Τον ρυθμό όμως κύριε δήμαρχε τον δίνει πάντα ο επικεφαλής και μέχρι σήμερα δίνετε τον ρυθμό της αντιπαράθεσης και όχι αυτόν της συμφιλίωσης, βάζοντας μόνιμα αυθόρμητους αρθρογράφους να πυρπολούν κάθε πιθανότητα ηρεμίας και σύμπραξης.
Ντροπή και για αυτούς όμως που προτιμούν την σιωπή, για να μην μπουν στην διαδικασία να χαλάσουν την σχέση τους και την εύνοια που μπορεί να απολαύσουν. Αυτοί να αναλογιστούν απλά πως ο κόσμος δεν βγήκε από τον μεσαίωνα με την σιωπή και το σκοτάδι, αλλά με την παιδεία και το φως.

Όλοι εμείς οι γονείς που τρέχουμε μέρα νύχτα με τους συλλόγους μας για τα σχολεία, τρέχουμε ακριβώς για αυτό. Για να κρατήσουμε το σκοτάδι μακριά. Αυτό είναι το όφελος μας.

Όσο για την προσωπική επίθεση κύριε Δήμαρχε, κυρία αντιδήμαρχε (που βγήκατε να απαντήσετε εξ’ονόματος του Δημάρχου) και λοιποί παραταξιακοί ακόλουθοι, που μου κάνατε, αυτήν θα την κρίνουν όλοι φιλοι γονείς, που τόσα χρόνια βλέπουν τις προσπάθειες που κάνουμε για να κρατήσουμε όρθια τα σχολεία μας και να προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Μοναδικός λόγος της ενασχόλησης μας σαν οικογένεια με τα σχολεία μας είναι τα τρία μας παιδια αλλά και η αξία που δίνουμε στην μόρφωση και στο δικαίωμα των παιδιών σε αυτήν.

Όλων των παιδιών!

Ο γονέας
Λάζαρος Κονταξής
Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας.