Συνεδρίασε η Ένωση Συλλόγων Γονέων για τα προβλήματα στα Σχολεία – Το ασανσέρ του Β Δημοτικού σημάδεψε τη συζήτηση

Εχθές το βράδυ συνεδρίασε το Δ. Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας.

Καλεσμένοι στη συνεδρίαση ήταν οι Πρόεδροι των Συλλόγων της πόλης μας, προκειμένου να ενημερώσουν την Ένωση για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης μας, αλλά έως τώρα δεν έχουν λυθεί.

Προβλήματα που αφορούν την κτιριακή υποδομή, την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών και άλλου προσωπικού και διάφορα άλλα ζητήματα που δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του κάθε σχολείου.

Το θέμα πάντως που κυριάρχησε ήταν αυτό το οποίο δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα μας και έχει να κάνει με το ασανσέρ για ΑμεΑ στο Β Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας και ο δήμος υποστηρίζει πως δεν μπορεί να διαθέσει το ποσόν που απαιτείται για τη συντήρησή του, λόγω έλλειψης αντίστοιχου κωδικού.

Οι παρευρισκόμενοι στη χθεσινή συνάντηση, που είχαν ενημερωθεί πάντως από το δημοσίευμά μας και γνώριζαν το θέμα, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, από την γνωστοποίηση περισσότερων λεπτομερειών και  κινήσεων που έχουν γίνει προς το δήμο και άλλες κατευθύνσεις για να βρεθούν χρήματα για να γίνει συντήρηση του ασανσέρ, χωρίς όμως να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πληροφορηθήκαμε πως η Ένωση, πιθανότατα και σήμερα, να βγάλει ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα που καταγράφηκαν εχθές το βράδυ στη συνάντηση με τους Προέδρους των Σχολείων και να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Β Δημοτικού.

Πάντως η προοπτική για συγκέντρωση χρημάτων από γονείς, ή επιπλέον έκκληση σε ιδιώτες και επιχειρηματίες για να συμβάλλουν οικονομικά για τη συντήρηση του ασανσέρ, δεν δείχνει να βρίσκει εύπορο έδαφος και το βάρος των κινήσεων θα στραφεί κυρίως προς το Δήμο.