Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο – Απαντήσεις της διοίκησης σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων

Συνεδρίασε εχθές το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας με τηλεδιάσκεψη και δόθηκαν απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που κυρίως έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Φράγκου.

Ο κ. Φράγκου ρώτησε πότε θα γίνει η τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνη Κουντούρη.

Θυμίζουμε πως το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει και την ονομασία της αίθουσας συνεδριάσεων του Δ. Σ. με το όνομα του εκλιπόντος επί σειρά ετών Προέδρου του Σώματος.

Ο δήμαρχος κ. Μίχος ενημέρωσε το σώμα πως αυτή θα πραγματοποιηθεί έως πριν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Φράγκου επίσης ρώτησε για το θέμα της αφισοκόλλησης στο δήμο μας και πρόστιμα που επιβάλει ο δήμος.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως σύντομα θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία  πίνακες ανακοινώσεων στους οποίους θα υπάρχει η δυνατότητα στον καθένα να αναρτά ανακοινώσεις κάθε τύπου.

Επίσης ο κ. Φράγκου, ζήτησε να πληροφορηθεί για το θέμα των αιτήσεων προς τους Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου και εάν έχουν μείνει ανικανοποίητες αιτήσεις γονέων.

Ο δήμαρχος απάντησε πως έχουν γίνει δεκτές όσες αιτήσεις έγιναν εμπρόθεσμα. Υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά μόνο εννέα βρέφη, αλλά γίνεται προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος, ενώ ενημέρωσε πως υπάρχουν τριάντα κενές θέσεις στους δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.

Η κ. Καρανάσιου έθεσε θέμα που αφορούσε τις συνδρομές – δίδακτρα, εκείνων που συμμετέχουν στα διάφορα καλλιτεχνικά τμήματα του δήμου, ζητώντας να εξαιρεθούν από την καταβολή συνδρομής άτομα άπορων, άνεργων και άλλων οικογενειών που αποδεδειγμένα τα φέρνουν δύσκολα εις πέρας και για τους υπόλοιπους να υπάρχει μια συμβολική συνδρομή.

Η απάντηση που έλαβε από τη διοίκηση του δήμου (Φέγγη – Βόσσος) ήταν πως τα δίδακτρα είναι όσον το δυνατόν χαμηλότερα που θα μπορούσαν να είναι και πως οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι υψηλού επιπέδου.