Συμπολίτης μας: “Γιατί εμείς δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τέτοιες παιδικές χάρες”;

Η εφημερίδα μας στο παρελθόν και πρόσφατα έχει κάνει αναρτήσεις που αφορούν τις παιδικές χαρές της πόλης μας οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους είναι κλειστές με αλυσίδες και λουκέτα οι περισσότερες και οι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί.

Υπήρξε μάλιστα και χθεσινή αρθρογραφία από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Πουλάκη στην οποία κάνει αναφορά στους λανθασμένους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης του δήμου και αναφέρει πως οι παιδικές χαρές θα ανοίξουν σύντομα, ενώ μέσα από την ανάρτησή του, μας πληροφορεί πως στις υπόλοιπες θα ξεκινήσουν έργα ανακαίνισής τους.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Για ένα αριθμό παιδικών χαρών που δεν περιλήφθηκαν στις εργασίες ανακαίνισης της προηγούμενης διοίκησης έγινε δημόσιος διαγωνισμός για την ανακαίνισή τους και την προσαρμογή τους στις προδιαγραφές ασφαλείας.

Από τον διαγωνισμό επελέγη ο ανάδοχος και επρόκειτο να αρχίσει η εκτέλεση του έργου. Όμως, συμμετέχουσα στον διαγωνισμό εταιρία έκανε ένσταση για την κατακύρωση του διαγωνισμού και προσέφυγε στα δικαστήρια, από τα οποία περιμένουμε απόφαση για να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου”.

Πάντως  με αφορμή το άρθρο του αντιδημάρχου, συμπολίτης, μας έστειλε μια σειρά από φωτογραφίες παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων άθλησης στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης γράφοντας σε σχετικό του σχόλιο:

Λόγω επαγγέλματος περνάω από πολλούς δήμους καθημερινά. Βλέπω τις διάφορες υποδομές που υπάρχουν σε αυτούς και ιδιαίτερα στις παιδικές χαρές που έχουν για τα παιδιά και αναρωτιέμαι, γιατί εμείς δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τέτοιες παιδικές χάρες;

Παιδικές χαρές με χρώμα, φαντασία και όμορφο περιβάλλον.

Μας ζήτησε δε να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες από δικές μας παιδικές χαρές για να φανεί η διαφορά.

Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να κάνουμε κάτι τέτοιο, όλοι γνωρίζουμε τις παιδικές χαρές της πόλης μας…

Πάντως με ευκαιρία την ανακαίνιση των παιδικών χαρών που αναφέρει ο κ. Πουλάκης, να περιμένουμε κάτι ανάλογο των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε;;;