Συμπολίτες μας για το πάρκο σκύλων στο άλσος ΜΗΤΕΡΑ

Πίσω στο πρόσφατο παρελθόν….

Πριν λίγα χρόνια πολυκατάστημα που δραστηριοποιείται στα όρια του δήμου Αγίας Βαρβάρας ανέλαβε την δημιουργία, σε συνεννόηση με την τότε δημοτική αρχή, ενός περιφραγμένου χώρου εκγύμνασης των τετράποδων φίλων μας και συγκεκριμένα στο Ανατολικό τμήμα του Πάρκου Μητέρας.

Σκοπός της δημιουργίας αυτής, θεωρούμε πως υπήρξε τα κατοικίδια να μπορούν να περιφέρονται εντός του οριοθετημένου χώρου χωρίς λουρί, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο, στην κοινωνικοποίησή τους με τα υπόλοιπα.

Όταν κατασκευάστηκε, πραγματικά, υπήρξε ένας νοικοκυρεμένος χώρος που διέθετε ταΐστρες, ποτίστρες, σωστή περίφραξη και ανάλογο χώρο αναμονής των ιδιοκτητών τους.

Πλέον σήμερα δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση τον χώρο εκείνο, όπου ανέμελα μπορούσαν οι τετράποδοι φίλοι μας να περνούν όμορφες στιγμές με τα υπόλοιπα κατοικίδια.

Δυστυχώς, η εικόνα που κυριαρχεί αυτή την στιγμή αλλά και αρκετό καιρό δεν είναι άλλη παρά της απόλυτης εγκατάλειψης!!!

Διαλυμένοι χώροι αναμονής των ιδιοκτητών, διαλυμένες και ετοιμόρροπες περιφράξεις, δίχως ούτε μια ταΐστρα η ποτίστρα.

Εμείς οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες προσπαθούμε με δεματικά, σύρματα και ό,τι άλλο, να μπαλώνουμε τρύπες καθημερινά οι οποίες δημιουργήθηκαν απ’ την φθορά του χρόνου.

Με δεδομένο ότι οι ανθρώπινες σχέσεις ορισμένες φορές γίνονται πολύπλοκες και επικριτικές, δημιουργώντας εμπόδια στην ανιδιοτελή αγάπη, γι’αυτόν τον λόγο η άνευ όρων αγάπη και αφοσίωση που προσφέρουν τα κατοικίδια σ’ εμάς τους ιδιοκτήτες, είναι πολύ σημαντική.

Και αναρωτιόμαστε….

Πως είναι δυνατόν η εκάστοτε δημοτική αρχή να θέλει να δείξει ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τους πολίτες και τις ανάγκες του, την στιγμή που με τον χειρότερο τρόπο επιδεικνύει αναλγησία, αδιαφορία και ωχαδερφισμό μη λογαριάζοντας την ψυχολογία και τις ανάγκες αυτών των αθώων ψυχών;;

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ