Οκτώ εκδηλώσεις προβλέπονται στο πρόγραμμα των “ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2022” του δήμου μας

Στα πλαίσια των “ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2022”, που προγραμματίζει ο δήμος για  τον τρέχοντα μήνα σε διάφορες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με την εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία είναι προγραμματισμένη να συνεδριάσει σήμερα το πρωί (2/9/22), περιλαμβάνονται οκτώ εκδηλώσεις.

(Οι ημερομηνίες και τα σημεία των εκδηλώσεων θα γνωστοποιηθούν με έντυπο που θα κυκλοφορήσει σύντομα ο δήμος).

Σημειώνουμε πως στην εισήγηση για το φετινό πρόγραμμα δεν υπάρχει εκδήλωση αφιερωμένη στον Μανώλη Αγγελόπουλο, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει σχόλια και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας και πέρσι τέτοια εποχή, όταν δεν υπήρχε πάλι κάποια εκδήλωση – Αφιέρωμα στον μεγάλο συμπολίτη μας τραγουδιστή στα πλαίσια των “ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2021”.

Ίσως οι αντιδράσεις και τα σχόλια που προκλήθηκαν από συμπολίτες μας, εκείνη την εποχή, σχετικά με τον “αποκλεισμό” από τις εκδηλώσεις “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2021” του Μανώλη Αγγελόπουλου, οδήγησαν τον  δήμαρχο κ. Μίχο, να ανακοινώσει τότε, τη θεσμοθέτηση ετήσιου, Πανελλήνιου διαγωνισμού λαϊκού τραγουδιού αφιερωμένου, στην Βίκυ Μοσχολιού και στον Μανώλη Αγγελόπουλο”, όπως διαβάσαμε πέρσι και στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου https://proodeutiki.gr/?p=140793

Πάντως έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2022.

Στην εισήγηση περιλαμβάνονται οι παρακάτω  εκδηλώσεις:

1. Μουσικό, χορευτικό, αφηγηματικό ταξίδι αφιερωμένο στην επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

7μελής παραδοσιακή ορχήστρα (παραδοσιακό τραγούδι και δύο ερμηνευτές κλασικού τραγουδιού, βιολί, κλαρίνο, κανονάκι, λαούτο, κρουστά). Συμμετοχή χορευτικής ομάδας με παραδοσιακές στολές. Ένα ταξίδι μνήμης και αφύπνισης στα των αλησμόνητων πατρίδων, μια παράσταση με κέντρο τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής για ζωή και ανάσταση και μέσα από τα αποκαϊδια για πολιτισμό και ανάταση.

2. Μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
Ένα μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη, στιχουργό και λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Τσιτσάνη. Συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας ( 12 οργάνων) και 3 τραγουδιστών.

3. Μουσικό αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας.
Η Μαρία Κάλλας ήταν η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος του 20ου αιώνα και η πλέον διάσημη ντίβα της όπερας. Η υψηλή φωνητική της Τέχνη, το μεγάλο εύρος της φωνής συνδυάζεται με την μεγάλης υποκριτική της ικανότητα. Τιμώντας την μουσική και δραματική τέχνη της το οπερατικό κοινό – και όχι μόνον- χαρακτήρισε την Κάλλας ως La Divina( Η θεϊκή).
Το αφιέρωμα( όπερα) θα αποτελείται από αποσπάσματα από τις διάσημες άριες του ρεπερτορίου της Κάλλας. Ερμηνεία: 4 σοπράνο και 1 τενόρος με συνοδεία μαέστρου στο πιάνο.

4. Θεατρική παράσταση: «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.
Η Λυσιστράτη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411π.Χ.Θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα.

5. Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση με αφορμή τη βράβευση των διακεκριμένων ποιημάτων του 2ου ποιητικού διαγωνισμού του δήμου.
Συμμετοχή 3 οργάνων ( μπουζούκι, αρμόνιο και κιθάρα) και 2 τραγουδιστές.

6. Μουσική εκδήλωση με λαϊκή ορχήστρα και τραγουδιστή καθώς και συμμετοχή φιλαρμονικής στις 8/9 ενόψει της εορτής της Παναγίας Ελεούσας.

7. Συναυλία με ροκ συγκροτήματα

8. Μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τη λύρα.
Μια ομάδα λυρωδών αφηγούνται μέσα από το τράβηγμα των τοξαριών τους, τις αλήθειες της παραδοσιακής μουσικής του Πόντου.